Wodorosty Kombu z Japonii Eco
Oszczędzaj dzięki tym pakietom
-
Bezpieczna płatność z:
Wartości produktów
-
Wegetariański Nie zawiera zwierząt, ale może zawierać produkty zwierzęce, takie jak mleko, jaja lub miód
Opis
Należy do odmian Naga-kombu i Ma-kombu, które są dwiema odmianami o najlepszej jakości. Są uprawiane na czystych, naturalnych brzegach Hokkaido i są bardzo pożywne. Zawiera bardzo mało kalorii i jest bardzo popularnym pokarmem w diecie orientalnej.
Wskazanie
Ze wszystkich warzyw morskich to właśnie to zawiera największą ilość potasu. Ponieważ ten pierwiastek pomaga wyeliminować nadmiar sodu. Zawiera również fukoidan, rodzaj polisacharydu, który wyróżnia się stymulującym działaniem na komórki wątroby. Jeden gram tej algi dziennie dostarcza dostateczną ilość jodu, co znakomicie wspomaga równowagę i prawidłowe funkcjonowanie gruczołów dokrewnych.
Wodorosty Kombu zawierają aminokwasy, które działają łagodnie pobudzająco na błony śluzowe i układ limfatyczny. Obniża poziom cukru we krwi i działa korzystnie na nadciśnienie. Pomaga odzyskać prawidłową masę ciała zarówno w przypadku otyłości, jak i niedoboru wagi. Ułatwia również wchłanianie składników odżywczych w organizmie i jest polecany przy problemach z krążeniem.
Sposób przyjmowania
Zaleca się gotować razem z warzywami do przygotowania zupy z makaronem, makaronu lub jako dodatek do ryb. Bardzo dobrze łączy się ze zbożami.
Warunki przechowywania
Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu.
Składniki
Suszone na słońcu wodorosty kombu (100%).
Tabela żywieniowa
-
Dla 100 g
-
Wartość energetyczna193 kcal
-
Tłuszcze / Lipidy2.7 g
-
Nasycone kwasy tłuszczowe1.1 g
-
Węglowodany / Kwasy tłuszczowe51.5 g
-
Cukry15.8 g
-
Błonnik pokarmowy32.7 g
-
Białka9.1 g
-
Sól5.64 g
-
Sód5.64 g
Szczegóły
-
Nie ma jeszcze pytań odnośnie tego artykułu.
Pytania i odpowiedzi
Zadaj pytanie dotyczące tego artykułu i uzyskaj odpowiedzi od licznej społeczności Naturlovers.
If you don't see it, check the spam, it may have been marked as spam.