Wodorosty Kombu-Kushiro
Oszczędzaj dzięki tym pakietom
-
Bezpieczna płatność z:
Wartości produktów
-
BIO-ECO Produkcja ekologiczna, która szanuje środowisko naturalne i jest wolna od pestycydów i GMO
Opis
Ciemnozielone wodorosty Kombu o twardej konsystencji rosną w morzu na północ od Hokkaido i są idealne do dodawania do gulaszu warzywnego, tofu lub seitan. Są również idealne do gotowania warzyw. Zalecane użycie na osobę to 5 gramów surowych wodorostów na osobę na tydzień.
Z rolnictwa ekologicznego uprawianego na farmie rybnej.
Wskazanie
Idealne jako dodatek do gulaszu warzywnego, tofu czy seitanu.
Pochodzenie Hiszpania. Wodorosty zbierane ręcznie w ich naturalnym środowisku na wybrzeżu Galicji (Zatoka Biskajska i Wody Portugalskie).
Sposób przyjmowania
Zanurz się w wodzie z odrobiną soli na 20 minut, zmień wodę i pozostaw ją namoczoną przez 20 minut. Kiedy się nawadniasz, siedmiokrotnie zwiększasz swoją suchą masę. Gotuj około 35-40 minut.
Środki ostrożności
Może zawierać śladowe ilości soi, ryb, glutenu, orzechów, sezamu, skorupiaków i mięczaków.
Warunki przechowywania
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.
Składniki
Odwodnione wodorosty Kombu (Laminaria ochruleuca) z rolnictwa ekologicznego.
Certyfikat
ES-ECO-022-GA
Tabela żywieniowa
-
Dla 100 g
-
Wartość energetyczna179 kcal
-
Tłuszcze / Lipidy0.5 g
-
Nasycone kwasy tłuszczowe0.1 g
-
Węglowodany / Kwasy tłuszczowe18 g
-
Cukry0 g
-
Błonnik pokarmowy34 g
-
Białka9.2 g
-
Sól5.1 g
-
Sód3 g
-
Fosfor320 g
-
Wapń430 g
Szczegóły
-
Nie ma jeszcze pytań odnośnie tego artykułu.
Pytania i odpowiedzi
Zadaj pytanie dotyczące tego artykułu i uzyskaj odpowiedzi od licznej społeczności Naturlovers.
If you don't see it, check the spam, it may have been marked as spam.