Wodorosty Hijiki z Japonii
Oszczędzaj dzięki tym pakietom
-
Bezpieczna płatność z:
Wartości produktów
-
Organiczny Produkcja ekologiczna, która szanuje środowisko naturalne i jest wolna od pestycydów i GMO
-
Wegetariański Nie zawiera zwierząt, ale może zawierać produkty zwierzęce, takie jak mleko, jaja lub miód
Opis
Hijiki wyróżnia się charakterystycznym, nieco mocnym smakiem, który jest pyszny, gdy się do niego przyzwyczaisz. Zwykle jest gotowany osobno i spożywany jako dodatek, chociaż jest również mieszany z innymi warzywami i zbożami.
Wskazanie
Posiada bardzo wysoką zawartość wapnia, jest również bardzo bogaty w karoten czy prowitaminę A. Jest szczególnie polecany dzieciom i przyszłym mamom.
W Japonii wodorosty hijiki cieszą się dobrą opinią jako środek przeciwstarzeniowy, ponieważ oprócz działania oczyszczającego, bardzo dobrze wzmacnia kości, paznokcie i włosy.
Sposób przyjmowania
Zaleca się gotować 30 minut z sosem warzywnym. Można go również gotować razem ze zbożami.
Warunki przechowywania
Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu.
Składniki
Hizikia wrzecionowata (100%).
Tabela żywieniowa
-
Dla 100 g
-
Wartość energetyczna209 kcal
-
Tłuszcze / Lipidy2.1 g
-
Nasycone kwasy tłuszczowe0.7 g
-
Węglowodany / Kwasy tłuszczowe17.4 g
-
Cukry1.2 g
-
Błonnik pokarmowy47.2 g
-
Białka6.6 g
-
Sól9.2 g
-
Sód3.7 g
-
Potas3100 g
-
Wapń1500 g
-
Żelazo19.3 g
Szczegóły
-
Nie ma jeszcze pytań odnośnie tego artykułu.
Pytania i odpowiedzi
Zadaj pytanie dotyczące tego artykułu i uzyskaj odpowiedzi od licznej społeczności Naturlovers.
If you don't see it, check the spam, it may have been marked as spam.