Saszetka agarowo-agarowa
-
Bezpieczna płatność z:
Wartości produktów
-
100% naturalny Wykonane z naturalnych komponentów
-
Made in France Produkt wyprodukowany we Francji
-
BIO-ECO Produkcja ekologiczna, która szanuje środowisko naturalne i jest wolna od pestycydów i GMO
Opis
Saszetka Natali's Agar-agar to naturalny środek żelujący do żywności pochodzenia roślinnego, pozyskiwany z dzikich czerwonych alg morskich (Gelidium sesquipedale). Agar-agar to bezbarwny, bezwonny śluz, który umożliwia nadanie teksturowaniu słonym lub słodkim potrawom (galarecie, terriny, deseru, śmietany, galaretki itp.).
Wskazanie
Korzystnie zastępuje żelatynę, ponieważ jest w 100% roślinna. Pozwala również na produkcję zżelowanej wody i żelowanie dowolnego rodzaju cieczy.
Sposób przyjmowania
Zaleca się rozcieńczenie w odrobinie zimnej wody lub zimnego płynu preparatu. Wymieszaj to rozcieńczenie z resztą preparatu i doprowadź do wrzenia. Wlać do foremek i ostudzić, aby żel zamarzł. Rozłóż i podawaj na zimno.
Warunki przechowywania
Przechowywać w temperaturze pokojowej w suchym miejscu.
Składniki
Organiczny agar-agar (ekstrakt z wodorostów).
Tabela żywieniowa
-
Dla 100 g
-
Wartość energetyczna23 kcal
-
Tłuszcze / Lipidy0.5 g
-
Nasycone kwasy tłuszczowe0.1 g
-
Węglowodany / Kwasy tłuszczowe4.6 g
-
Cukry0.5 g
-
Białka1.1 g
-
Sól1.5 g
Szczegóły
-
Nie ma jeszcze pytań odnośnie tego artykułu.
Pytania i odpowiedzi
Zadaj pytanie dotyczące tego artykułu i uzyskaj odpowiedzi od licznej społeczności Naturlovers.
If you don't see it, check the spam, it may have been marked as spam.