Odwodniona Wodorost Morski Sałata
-
Bezpieczna płatność z:
Wartości produktów
-
Vegan Nie zawiera żadnych składników pochodzenia zwierzęcego
-
BIO-ECO Produkcja ekologiczna, która szanuje środowisko naturalne i jest wolna od pestycydów i GMO
Opis
Algi zbierane ręcznie w ich naturalnym środowisku na wybrzeżu Galicji (Zatoka Biskajska i wody Portugalii). Wodorosty w kształcie arkusza o ciemnofioletowo-zielonym kolorze, chrzęstnej teksturze i smaku skorupiaków z wędzonym akcentem.
Wskazanie
Spożywaj doprawione sałatkami, smażone, chrupiące, gotowane w zupach, kremach, krokietach, jajecznicy, gulaszach i empanadach. Jako dodatek do dań z ryb lub owoców morza. Do owinięcia ryżu surową lub marynowaną rybą: japońskie zielone sushi.
Sposób przyjmowania
Zaleca się nawodnienie: zanurzyć w wodzie na 10 minut. Zmień wodę i trzymaj pod wodą jeszcze przez 5 minut. Po nawodnieniu zwiększa się 6-krotnie w stosunku do swojej suchej masy.
Gotowanie: Gotuj przez 5 minut.
Warunki przechowywania
Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu.
Składniki
Sałata morska (Ulva spp.)
Certyfikat
ES-ECO-022-GA
Tabela żywieniowa
-
Dla 100 g
-
Wartość energetyczna247.46 kcal
-
Tłuszcze / Lipidy0.9 g
-
Nasycone kwasy tłuszczowe0.36 g
-
Węglowodany / Kwasy tłuszczowe42 g
-
Cukry0.5 g
-
Błonnik pokarmowy40.8 g
-
Białka17.8 g
-
Sólg
-
Witamina C9.42 mg
-
Sód1.6 g
-
Wapń524.5 mg
-
Magnezz2094 mg
-
Żelazo28.3 mg
-
Witamina B1 / Tiamina0.47 mg
-
Witamina B9 / Kwas foliowy108 μg
-
Witamina E1.97 mg
-
Witamina A287.43 μg
-
Jodyna850 μg
Szczegóły
-
Nie ma jeszcze pytań odnośnie tego artykułu.
Pytania i odpowiedzi
Zadaj pytanie dotyczące tego artykułu i uzyskaj odpowiedzi od licznej społeczności Naturlovers.
If you don't see it, check the spam, it may have been marked as spam.