Bio Kombu
Oszczędzaj dzięki tym pakietom
-
Bezpieczna płatność z:
Wartości produktów
-
Vegan Nie zawiera żadnych składników pochodzenia zwierzęcego
-
Bezglutenowy Gwarantuje, że zawartość glutenu w produkcie końcowym jest równa lub mniejsza niż 20 mg / kg
-
Bez dodatku cukru Do produktu nie dodano żadnego cukru o właściwościach słodzących.
-
Nie zawiera proszku do pieczenia Wskazuje na brak drożdży lub pochodnych drożdży, ale może zawierać śladowe ilości.
-
Bez dodatku soli Do produktu nie dodano sodu lub soli.
-
BIO-ECO Produkcja ekologiczna, która szanuje środowisko naturalne i jest wolna od pestycydów i GMO
Opis
Kombu to smaczne, bogate w jod wodorosty, które można gotować z ryżem lub fasolą, aby nadać potrawom więcej smaku (umami). Kombu pochodzi z zimnej północnej wyspy Hokkaido w Japonii.
Wskazanie
Jeśli dodasz kombu do potrawy podczas gotowania, ryż i fasola zyskają dodatkowy smak.
Japończycy używają kombu w taki sam sposób, w jaki większość Europejczyków używa liści laurowych.
Kombu pochodzi z północnej wyspy Hokkaido, która charakteryzuje się zimnym klimatem bardzo sprzyjającym uprawie kombu.
Kombu naturalnie zawiera dużo jodu (232,7 mg na 100 g).
Choć kombu samo w sobie jest dobrą substancją, dla niektórych grup obowiązuje górna dzienna granica spożycia.
Dlatego kombu nie je się, lecz wykorzystuje do gotowania.
Dobrze wiedzieć:
- Natura wegańska
- Autentyczne japońskie wodorosty
- Występują w poręcznych paskach
- Nadają Twojemu daniu dodatkowego smaku (umami).
- Można je gotować z ryżem, fasolą lub warzywami.
- Zawierają największą ilość jodu ze wszystkich wodorostów (232,7 mg na 100 g)
- Zbiera się je na zimnej japońskiej wyspie Hokkaido.
- Wykonane w Japonii
Sposób przyjmowania
Ugotuj 1 lub 1/2 paska z ryżem, warzywami lub roślinami strączkowymi, aby uzyskać dodatkowe umami. Po ugotowaniu usuń pasek i wyrzuć. Jeśli chcesz zrobić dashisoak, odstaw 1 pasek kombu i 2 kawałki shiitake na 1 litr wody w lodówce na 4 do 20 godzin.
Środki ostrożności
Może zawierać śladowe ilości: Skorupiaków, ryb i mięczaków.
Warunki przechowywania
Po otwarciu szczelnie przechowywać w suchym, ciemnym miejscu w temperaturze pokojowej (maksymalnie 20°C).
Składniki
Kombu* (Japonia).
* = rolnictwo ekologiczne
(Wartości odżywcze dotyczą 100 gramów przygotowanego produktu.)
Certyfikat
NL-BIO-01Tabela żywieniowa
-
Dla 100 g
-
Wartość energetyczna37 kcal
-
Tłuszcze / Lipidyg
-
Nasycone kwasy tłuszczoweg
-
Węglowodany / Kwasy tłuszczowe2.4 g
-
Cukryg
-
Błonnik pokarmowy9.4 g
-
Białka1.8 g
-
Sól0.53 g
Szczegóły
-
Nie ma jeszcze pytań odnośnie tego artykułu.
Pytania i odpowiedzi
Zadaj pytanie dotyczące tego artykułu i uzyskaj odpowiedzi od licznej społeczności Naturlovers.
If you don't see it, check the spam, it may have been marked as spam.