Terrasana
Bio Kombu
25,91 zł Msrp Price 30,50 zł
Potrzebuejsz pomocy?
TYLKO W APLIKACJI! -5% zniżki na pierwsze zamówienie. Kupon: APPLOVERS

Bio Kombu

50 g
-15%
Ocena sklepu (4.70 / 5) DOSKONAŁY
Kombu to smaczne, bogate w jod wodorosty, które można gotować z ryżem lub fasolą, aby nadać potrawom więcej smaku (umami). Kombu pochodzi z zimnej północnej wyspy Hokkaido w Japonii.
Zobacz opis
25,91 zł Msrp Price 30,50 zł
W magazynie
Kup to dzisiaj i odbierz to od
Nie możemy potwierdzić terminu dostawy. Prosimy o kontakt w celu uzyskania dalszych informacji.
Ocena sklepu (4.70 / 5) DOSKONAŁY
  • Bezpieczna płatność z:

    • mastercard
    • visa
    • maestro
    • paypal
    • google play
    • apple pay

Zwroty

Jest możliwość dokonania zwrotu produktu, jeśli nie był on używany i posiada orginalne opakowanie w ciągu 14 dni od daty dostarczenia zamównia.

Przedstawimy, krok po kroku, jak działa zwrot zamówienia:

  1. Prosimy o kontakt z naszym Działem Obsługi Klienta podając numer zamówienia.
  2. Zapakować i przygotować paczkę.
  3. Wręczyć przesyłkę kurierowi.
  4. Czekaj na zwrot pieniędzy na ten sam sposób płatności.

Jak mogę poprosić o zwrot pieniędzy?

Wartości produktów

  • Vegan
    Nie zawiera żadnych składników pochodzenia zwierzęcego
  • Bezglutenowy
    Gwarantuje, że zawartość glutenu w produkcie końcowym jest równa lub mniejsza niż 20 mg / kg
  • Bez dodatku cukru
    Do produktu nie dodano żadnego cukru o właściwościach słodzących.
  • Nie zawiera proszku do pieczenia
    Wskazuje na brak drożdży lub pochodnych drożdży, ale może zawierać śladowe ilości.
  • Bez dodatku soli
    Do produktu nie dodano sodu lub soli.
  • BIO-ECO
    Produkcja ekologiczna, która szanuje środowisko naturalne i jest wolna od pestycydów i GMO

Opis

Pytania i odpowiedzi (0)

Opis

Kombu to smaczne, bogate w jod wodorosty, które można gotować z ryżem lub fasolą, aby nadać potrawom więcej smaku (umami). Kombu pochodzi z zimnej północnej wyspy Hokkaido w Japonii.

Wskazanie

Jeśli dodasz kombu do potrawy podczas gotowania, ryż i fasola zyskają dodatkowy smak.

Japończycy używają kombu w taki sam sposób, w jaki większość Europejczyków używa liści laurowych.

Kombu pochodzi z północnej wyspy Hokkaido, która charakteryzuje się zimnym klimatem bardzo sprzyjającym uprawie kombu.

Kombu naturalnie zawiera dużo jodu (232,7 mg na 100 g).

Choć kombu samo w sobie jest dobrą substancją, dla niektórych grup obowiązuje górna dzienna granica spożycia.

Dlatego kombu nie je się, lecz wykorzystuje do gotowania.

Dobrze wiedzieć:

  • Natura wegańska
  • Autentyczne japońskie wodorosty
  • Występują w poręcznych paskach
  • Nadają Twojemu daniu dodatkowego smaku (umami).
  • Można je gotować z ryżem, fasolą lub warzywami.
  • Zawierają największą ilość jodu ze wszystkich wodorostów (232,7 mg na 100 g)
  • Zbiera się je na zimnej japońskiej wyspie Hokkaido.
  • Wykonane w Japonii

Sposób przyjmowania

Ugotuj 1 lub 1/2 paska z ryżem, warzywami lub roślinami strączkowymi, aby uzyskać dodatkowe umami. Po ugotowaniu usuń pasek i wyrzuć. Jeśli chcesz zrobić dashisoak, odstaw 1 pasek kombu i 2 kawałki shiitake na 1 litr wody w lodówce na 4 do 20 godzin.

Środki ostrożności

Może zawierać śladowe ilości: Skorupiaków, ryb i mięczaków.

Warunki przechowywania

Po otwarciu szczelnie przechowywać w suchym, ciemnym miejscu w temperaturze pokojowej (maksymalnie 20°C).

Składniki

Kombu* (Japonia).

* = rolnictwo ekologiczne

(Wartości odżywcze dotyczą 100 gramów przygotowanego produktu.)

Certyfikat

NL-BIO-01
SKU: LP-0199133
HVZ6CLEY

Tabela żywieniowa

  • Dla 100 g
  • Wartość energetyczna
    37 kcal
  • Tłuszcze / Lipidy
    g
  • Nasycone kwasy tłuszczowe
    g
  • Węglowodany / Kwasy tłuszczowe
    2.4 g
  • Cukry
    g
  • Błonnik pokarmowy
    9.4 g
  • Białka
    1.8 g
  • Sól
    0.53 g

Szczegóły

  1. Nie ma jeszcze pytań odnośnie tego artykułu.

Pytania i odpowiedzi

Zadaj pytanie dotyczące tego artykułu i uzyskaj odpowiedzi od licznej społeczności Naturlovers.