wodorosty kombu
Oszczędzaj dzięki tym pakietom
-
Bezpieczna płatność z:
Wartości produktów
-
Vegan Nie zawiera żadnych składników pochodzenia zwierzęcego
-
BIO-ECO Produkcja ekologiczna, która szanuje środowisko naturalne i jest wolna od pestycydów i GMO
Opis
Alga Kombu Bio 50 g Algamar (Laminaria) z certyfikatem ekologicznym.
Wskazanie
Jest to dzika alga atlantycka, która żyje w głębokich wodach i może mierzyć do 2 m.
Dzięki mięsistej konsystencji jest bardzo bogaty w minerały, niezbędne aminokwasy i błonnik.
Duży rozmiar i brązowy kolor, żyje na średniej głębokości 12 m.
Szczególnie bogata w kwas alginowy, o mięsistej konsystencji, stosowana jest w kuchni dla nadania smaku lub jako kolejne warzywo.
Zawarty w nim kwas glutaminowy zmiękcza rośliny strączkowe.
Daje efekt sytości i jest bogaty w minerały, zwłaszcza wapń i magnez.
Sposób przyjmowania
Weź 0,5 gr dziennie na osobę.
- Piecz wcześniej przez 5 minut w 200 ºC bez moczenia lub przełóż przez bardzo gorącą patelnię.
- Do zup, warzyw, gulaszu, tortilli, empanad... Lub 20 minut w szybkowarze.
- Lub we wrzącej wodzie na 1 godzinę razem z roślinami strączkowymi (soczewica, ciecierzyca itp.)
*Wyczyść, jeśli są pozostałości muszli.
Warunki przechowywania
Przechowywać w lodówce w temperaturze od 0 do 6ºC. Po otwarciu spożyć w ciągu 48 godzin.
Składniki
glony
Tabela żywieniowa
-
Dla 100 g
-
Wartość energetyczna243 kcal
-
Tłuszcze / Lipidy0.1 g
-
Nasycone kwasy tłuszczowe0.1 g
-
Węglowodany / Kwasy tłuszczowe35.9 g
-
Cukry0.5 g
-
Błonnik pokarmowy30.5 g
-
Białka9.3 g
-
Sól2.37 g
Szczegóły
-
Nie ma jeszcze pytań odnośnie tego artykułu.
Pytania i odpowiedzi
Zadaj pytanie dotyczące tego artykułu i uzyskaj odpowiedzi od licznej społeczności Naturlovers.
If you don't see it, check the spam, it may have been marked as spam.