Organiczne suszone grzyby shiitake
Oszczędzaj dzięki tym pakietom
-
Bezpieczna płatność z:
Wartości produktów
-
Vegan Nie zawiera żadnych składników pochodzenia zwierzęcego
-
Niski poziom tłuszczu Nie zawiera więcej niż 3 g tłuszczu na 100 g w przypadku produktu stałego lub 1,5 g tłuszczu na 100 ml w przypadku produktu płynnego.
-
BIO-ECO Produkcja ekologiczna, która szanuje środowisko naturalne i jest wolna od pestycydów i GMO
-
Suszony Shitake doskonale nadaje się do omletu lub do przygotowywania dań azjatyckich. Oprócz pysznego smaku, dostarczają niezbędnych składników odżywczych, dzięki którym Twój układ odpornościowy będzie pracował na najwyższym poziomie. Poza tym zimą trudniej jest znaleźć świeże shitake.
Les Shitakés déshydratés sont excellents pour une omelette ou encore pour élaborer des plats asiatiques. Outre le goût qui est délicieux ils apportent des nutriments essentiels pour garder un système immunitaire au top. De plus en hiver on trouve moins facilement des shitakés frais.
Tłumaczone z naturitas.fr
Zobacz oryginał -
Bardzo dobrze, chętnie polecam
Buonissimi sono contenta lo consiglio
Tłumaczone z naturitas.it
Zobacz oryginał
Organiczne suszone grzyby shiitake opinii
Based in 21 reviews
-
5 stars20
-
4 stars1
-
3 stars0
-
2 stars0
-
1 star0
Opis
Czym są suszone grzyby shiitake?
Suszone grzyby shiitake Naturitas z upraw ekologicznych idealnie nadają się do przygotowywania zdrowych dań. Shiitake ma wiele korzystnych właściwości, oprócz wyjątkowego smaku i konsystencji.
Produkt wegański, organiczny, niskotłuszczowy.
Pochodzenie: Katalonia, Hiszpania.
Właściwości grzybów shiitake
- Właściwości immunologiczne.
- Hipolipidemiczny, ponieważ znacząco zmniejsza stężenie cholesterolu i fosfolipidów w osoczu.
- Działanie łagodzące zmęczenie dzięki zawartości witamin i minerałów.
Wskazanie
Jedzenie o wartości społecznej
Dostawcą tego produktu jest Alimentos Onyar. Onyar to projekt społeczny Fundacji Ramóna Noguera, który gwarantuje prawa osób z niepełnosprawnością intelektualną i pomaga im poprawić jakość życia. Poprawiają również życie dzieci z trudnościami rozwojowymi, przyczyniając się do tworzenia bardziej wspierającego i integracyjnego społeczeństwa.
Jednym z celów jest tworzenie miejsc pracy dla osób z niepełnosprawnością intelektualną poprzez bezpośrednie zarządzanie różnymi liniami działalności produkcyjnej, a jedną z tych linii jest produkcja żywności ekologicznej.
Sposób przyjmowania
Suszone shiitake należy nawadniać wodą przez około 30-60 minut, odcedzać i gotować do smaku.
Środki ostrożności
Może zawierać śladowe ilości glutenu, orzeszków ziemnych, soi, mleka i orzechów.
Warunki przechowywania
Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu, chronionym przed światłem. Po otwarciu przechowywać w lodówce.
Składniki
Surowy suchy shiitake *. (*) Składnik z upraw ekologicznych.
Certyfikat
ES-ECO-019-CT Rolnictwo UE
Tabela żywieniowa
-
Dla 100 g
-
Wartość energetyczna263 kcal
-
Tłuszcze / Lipidy1.4 g
-
Nasycone kwasy tłuszczowe0.23 g
-
Węglowodany / Kwasy tłuszczowe26.6 g
-
Cukry0.5 g
-
Białka16.9 g
-
Sól0.065 g
Szczegóły
-
Nie ma jeszcze pytań odnośnie tego artykułu.
Pytania i odpowiedzi
Zadaj pytanie dotyczące tego artykułu i uzyskaj odpowiedzi od licznej społeczności Naturlovers.
If you don't see it, check the spam, it may have been marked as spam.