Ekologiczna zielona herbata Matcha
Oszczędzaj dzięki tym pakietom
-
Bezpieczna płatność z:
Wartości produktów
-
Vegan Nie zawiera żadnych składników pochodzenia zwierzęcego
-
Bezglutenowy Gwarantuje, że zawartość glutenu w produkcie końcowym jest równa lub mniejsza niż 20 mg / kg
-
Bez laktozy Wskazuje na brak laktozy, ale może zawierać śladowe ilości
-
Bez konserwantów Nie zawiera dodatków przedłużających trwałość produktu
-
Bez sztucznych barwników Nie zawiera dodatkowych barwników
-
Nie zawiera sztucznych aromatów Nie zawiera dodatków, które zapewniają aromat
-
Bez dodatku cukru Do produktu nie dodano żadnego cukru o właściwościach słodzących.
-
BIO-ECO Produkcja ekologiczna, która szanuje środowisko naturalne i jest wolna od pestycydów i GMO
Opis
Jednorodny proszek bez zanieczyszczeń ze 100% liści zielonej herbaty Matcha. Drobny proszek bez zanieczyszczeń z certyfikatem ekologicznym 3A Ceremonial.
Wskazanie
- Wyjątkowe właściwości prozdrowotne
- Bardzo wysoka zawartość przeciwutleniaczy
- Zawiera l-teaninę (która wpływa na lepszy nastrój, pamięć i koncentrację)
- Zawiera kofeinę (która promuje przedłużoną czujność)
- Wysoka zawartość chlorofilu
- Może być przydatny w profilaktyce różnych zaburzeń zdrowotnych.
- Pomaga spalić tłuszcz
- Łatwe rozpuszczanie
- Dobrze tolerowany na poziomie trawiennym
- O udowodnionych właściwościach zdrowotnych
- Z certyfikatem ekologicznym (bio)
- Nie zawiera glutenu, nasion i orzechów
- Kompatybilny z dietami wegetariańskimi i wegańskimi
- Bez barwników, sztucznych słodzików, konserwantów
- Poddawane rygorystycznym kontrolom jakości
- Pochodzenie: Chiny.
Sposób przyjmowania
Można go łatwo przygotować, dodając łyżeczkę do szklanki wody i mieszając małą trzepaczką. Można go słodzić wysokiej jakości cukrem (panela, cukier kokosowy...), miodem lub stewią.
Herbata Matcha z mlekiem (matcha latte) na zimno lub na gorąco.
Można go dodawać do koktajli, koktajli, misek i wszelkiego rodzaju deserów, ciasteczek czy lodów.
Tradycyjne przygotowanie w stylu japońskim
Herbatę odmierza się bambusową łyżką zwaną shashaku do gorącej miski na herbatę zwanej chawan.
Następnie do pojemnika dodaje się gorącą wodę (około 70°C). Herbatę ubija się specjalną bambusową trzepaczką, zwaną chasenem, aż uzyska gładką masę z pianką na wierzchu.
Można go przygotować w różnych konsystencjach:
Zwykły lub standardowy: Wymieszaj 1 łyżeczkę proszku matcha z 60 ml gorącej wody.
Usucha (lekka): Ta lżejsza wersja wykorzystuje około pół łyżeczki matchy zmieszanej z 90 do 120 ml gorącej wody.
Koicha (gęsta): 2 łyżeczki matchy miesza się z około 30 ml gorącej wody (ta skoncentrowana wersja jest czasami częścią japońskich ceremonii parzenia herbaty).
Warunki przechowywania
Przechowywać w chłodnym miejscu (najlepiej 5-15°C), chronić przed bezpośrednim światłem. W suchych warunkach (najlepiej RH 55-60%) i czystych.
Składniki
100% Matcha zielona herbata liściasta z upraw ekologicznych, sproszkowana.
Certyfikat
ES-ECO-019-CT Rolnictwo Poza UE.
Tabela żywieniowa
-
Dla 100 g
-
Wartość energetyczna330 kcal
-
Tłuszcze / Lipidy4.2 g
-
Nasycone kwasy tłuszczowe0 g
-
Węglowodany / Kwasy tłuszczowe52.2 g
-
Cukry0 g
-
Błonnik pokarmowy43.6 g
-
Białka20.9 g
-
Sól0 g
Szczegóły
-
Nie ma jeszcze pytań odnośnie tego artykułu.
Pytania i odpowiedzi
Zadaj pytanie dotyczące tego artykułu i uzyskaj odpowiedzi od licznej społeczności Naturlovers.
If you don't see it, check the spam, it may have been marked as spam.