Eko maltodekstryna z tapioki
Oszczędzaj dzięki tym pakietom
-
Bezpieczna płatność z:
Wartości produktów
-
Bezglutenowy Gwarantuje, że zawartość glutenu w produkcie końcowym jest równa lub mniejsza niż 20 mg / kg
-
Nie zawiera barwników Nie zawiera barwników
-
Bez konserwantów Nie zawiera dodatków przedłużających trwałość produktu
-
Bez dodatków Nie zawiera dodatkowych substancji
-
Nie zawiera sztucznych aromatów Nie zawiera dodatków, które zapewniają aromat
-
Nie zawiera mleka Wskazuje na brak mleka lub przetworów mlecznych, ale może zawierać śladowe ilości.
Eko maltodekstryna z tapioki opinii
Based in 1 review
-
5 stars1
-
4 stars0
-
3 stars0
-
2 stars0
-
1 star0
Opis
Tapioka Maltodekstryna z certyfikatem ekologicznym od Energy Feelings Jest to rodzaj węglowodanu złożonego o wysokim indeksie glikemicznym. Jest źródłem energii dla sportów wytrzymałościowych i sportów o wysokiej intensywności. Szybkie wchłanianie w celu zwiększenia wydajności i poprawy regeneracji.
Gotowy do wymieszania z wodą lub ulubionym napojem. Pozwala na szybkie i łatwe wymieszanie produktu z wodą lub innym napojem. Używaj go w połączeniu z proszkami proteinowymi Energy Feeling, aby zapewnić skuteczne i optymalne uzupełnienie poziomu energii po treningu.
Jest zwykle stosowany w protokole do uzupełnienia glikogenu mięśniowego przed zawodami kilka dni wcześniej, dzięki którym następuje superkompensacja zapasów energii. Szczególnie nadaje się dla sportowców i / lub sportowców wytrzymałościowych (triathlon, maraton, pływanie...).
Możemy go spożywać przed, w trakcie lub tuż pod koniec ćwiczenia.
1. Przed i podczas treningu: maltodekstryna spożywana przed i podczas treningu (Aubisque), będzie służyć jako szybkie i stabilne źródło energii, dostarczające paliwo mięśniom do końca treningu.
2. Po treningu: Spożywanie go po treningu pomoże nam uzupełnić utracony po treningu glikogen mięśniowy, ponieważ jest on znacznie zmniejszony podczas wysiłku, a także poprawia wchłanianie białek i innych składników odżywczych z tkanki mięśniowej.
Wskazanie
- Specyficzne źródło węglowodanów o niskiej masie cząsteczkowej.
- Łatwa do przygotowania osobista mieszanka zwiększająca masę ciała.
- Bezsmakowy proszek słodowy dekstrynowy do innego zastosowania.
- Idealny produkt dla sportowców: przedtreningowy (przed treningiem) i potreningowy (po treningu).
- Szczególnie wskazany dla sportowców i/lub sportowców wytrzymałościowych (triathlon, maraton, pływanie...).
- Przyczynia się do efektywnego uzupełnienia glikogenu mięśniowego utraconego podczas wysiłku fizycznego.
- Pomaga podnieść poziom glukozy lub insuliny we krwi.
- Surowe: Bez dodatków. Bez smaku.
- Odpowiedni dla wegan/wegetarian.
- Łatwy do rozcieńczenia.
- Nie ma smaku.
- Bezglutenowe.
- Kompatybilny z dietami wegetariańskimi i wegańskimi.
- Poddane rygorystycznej kontroli jakości.
Sposób przyjmowania
Jako składnik ciastek, batoników zbożowych, wyrobów cukierniczych, sosów, lodów, płatków śniadaniowych, przetworów dla niemowląt.
W napojach sportowych wymieszaj 30-50 g z 200-400 ml wody, napoju warzywnego, mleka lub jogurtu. Maltodekstryna ma dość niski DE (10) i dlatego jest stosowana głównie ze względu na swoją siłę zagęszczania w lodach i sorbetach, maksymalnie do 2%; lub w niektórych produktach pakowanych (gotowe dania, liofilizowane itp.).
Środki ostrożności
Jak zawsze, przed dodaniem jakiegokolwiek suplementu do diety skonsultuj się z lekarzem lub dietetykiem. Osoby stosujące restrykcyjne diety powinny skonsultować się ze swoim lekarzem lub dietetykiem przed przyjęciem lub odrzuceniem stosowania naszych produktów. Tego suplementu powinny unikać osoby, które nie uprawiają sportów intensywnie, mają cukrzycę lub chcą schudnąć, ze względu na skoki insuliny, które powoduje, ponieważ ma wysoki indeks glikemiczny (GI: 135).
Przeciwwskazania: Nieodpowiedni dla diabetyków.
Uwaga: przerwać stosowanie, jeśli wystąpią jakiekolwiek działania niepożądane.
Warunki przechowywania
Przechowywać w chłodnym miejscu (5-15oC), chronić przed bezpośrednim światłem. W suchym i czystym stanie. Po otwarciu opakowania zamknij hermetycznie i ponownie przechowuj w opisanych warunkach, aby uniknąć narażenia na wilgoć w środowisku, przywierania zapachów i zanieczyszczenia mikrobiologicznego.
Składniki
Skrobia z tapioki z upraw ekologicznych
Tabela żywieniowa
-
Dla 100 g
-
Wartość energetyczna377 kcal
-
Tłuszcze / Lipidy0.1 g
-
Nasycone kwasy tłuszczoweg
-
Węglowodany / Kwasy tłuszczowe94 g
-
Cukry7 g
-
Błonnik pokarmowyg
-
Białka0.1 g
-
Sól0.1 g
Szczegóły
-
Nie ma jeszcze pytań odnośnie tego artykułu.
Pytania i odpowiedzi
Zadaj pytanie dotyczące tego artykułu i uzyskaj odpowiedzi od licznej społeczności Naturlovers.
If you don't see it, check the spam, it may have been marked as spam.