Fruktoza
Oszczędzaj dzięki tym pakietom
-
Bezpieczna płatność z:
Wartości produktów
-
100% naturalny Wykonane z naturalnych komponentów
Fruktoza opinii
Based in 1 review
-
5 stars1
-
4 stars0
-
3 stars0
-
2 stars0
-
1 star0
Opis
Intracma fruktoza jest formą cukru występującą w warzywach, owocach i miodzie. Jest to monosacharyd o tym samym wzorze empirycznym co glukoza, ale o innej strukturze, to znaczy jest jego izomerem. Jest heksozą (6 atomów węgla), ale zmienia się w furan (w przeciwieństwie do innych heksoz, które robią to w piranie). Jego moc energetyczna wynosi 4 kilokalorii na każdy gram.
Wskazanie
Fruktoza jest głównym cukrem występującym naturalnie w miodzie i owocach (na przykład daktyle, winogrona, figi, jabłka i soki owocowe) oraz w niewielkich ilościach w niektórych warzywach (na przykład marchewce). Podobnie fruktoza wiąże się z glukozą w zwykłym lub stołowym cukrze (sacharozie), który zawiera połowę (50%) fruktozy i drugą połowę (50%) glukozy. Zwykły cukier jest stosowany w domu, „przy stole” i do gotowania lub pieczenia, a także jako środek słodzący w produkcji żywności i napojów bezalkoholowych.
Sposób przyjmowania
Zaleca się, aby dopasować do konsumenta.
Składniki
Fruktoza.
Certyfikat
ES-ECO-019-CT-
Nie ma jeszcze pytań odnośnie tego artykułu.
Pytania i odpowiedzi
1 pytania
Zadaj pytanie dotyczące tego artykułu i uzyskaj odpowiedzi od licznej społeczności Naturlovers.
If you don't see it, check the spam, it may have been marked as spam.