Opis
Miód Manuka o bardzo wysokim stężeniu. Certyfikowany ze względu na zawartość naturalnego metyloglioksalu (minimum 550 mg / kg), naturalnego związku obecnego w miodzie Manuka , potwierdzonego naukowo.
W 100% naturalny, niefiltrowany i niepasteryzowany.
Nie zawiera śladowych ilości glutenu, skorupiaków, jaj, ryb, orzechów, soi, mleka, orzechów włoskich, musztardy, sezamu, selera, mięczaków, łubinów, pszenicy, jęczmienia, żyta, owsa
Wskazanie
Manuka Nowa Zelandia produkuje unikalny, najwyższej jakości i szeroko przebadany naukowo nowozelandzki miód jednokwiatowy Manuka, uznawany przez lata za niezwykłą naturalną bioaktywność i unikalne właściwości dzięki obecności naturalnego metyloglioksalu (MGO). ). Im wyższe wartości MGO w miodzie Manuka, tym więcej jest w nim substancji bioaktywnych.
Doświadczenie Manuka New Zealand w całym procesie produkcyjnym jej produktów gwarantuje najlepszą możliwą jakość i integralność produktu końcowego. Od pszczelarstwa po produkcję, zachowana jest integralność i czystość naturalnych składników, stosując testy naukowe w celu zapewnienia jakości wszystkich naszych produktów.
Nasze akredytowane laboratorium ISO 17025 i magazyn RMP (przetwarzanie produktów pszczelich) gwarantują bezpieczny łańcuch dostaw od pszczelarza do gotowego produktu, a stąd do konsumenta końcowego. Przeprowadzamy testy autentyczności i jakości miodu, zarówno w jego surowcu, jak iw fazie gotowego produktu, gwarantując jego najwyższą jakość, całkowitą czystość i maksymalne bezpieczeństwo.
Wszystkie partie miodu przed wysyłką przechodzą rygorystyczne testy laboratoryjne na miejscu. W razie potrzeby dodatkowe próbki są wysyłane do zewnętrznych laboratoriów certyfikowanych przez IANZ (International Accreditation New Zealand) do analizy przez tę niezależną nowozelandzką jednostkę akredytującą. Miód Manuka musi spełniać specyfikacje Ministerstwa Przemysłu Surowcowego (MPI), jak określono w dokumencie z wytycznymi „Tymczasowe wytyczne dotyczące etykietowania miodu Manuka” z dnia 31 lipca 2014 r.
Specyfikacje miodu Manuka obejmują następujące parametry: barwę, przewodność, smak, aromat, obecność pyłku typu Manuka oraz obecność MGO i DHA.
Najbardziej rygorystyczne testy jakości
Nasz jednokwiatowy miód Manuka przechodzi rygorystyczne testy, aby upewnić się, że produkt jest autentyczny, czysty i bezpieczny. Postępowanie zgodnie z nowymi definicjami MPI (Ministerstwo Przemysłu Surowcowego Nowej Zelandii) dla nowozelandzkiego miodu Manuka, które zostały przyjęte w grudniu 2017 r.
Ta definicja określa zestaw pięciu naukowych znaczników, które identyfikują pochodzenie i jakość nowozelandzkiego miodu Manuka. Te znaczniki muszą być spełnione, aby miód mógł być nazwany nowozelandzkim miodem Manuka. Tylko miód, który spełnia te nowe standardy, będzie certyfikowany do eksportu jako prawdziwy nowozelandzki miód Manuka.
Środki ostrożności
Nie nadaje się dla niemowląt poniżej 12 miesięcy.
Warunki przechowywania
Przechowywać w temperaturze poniżej 25 ° C, w chłodnym, suchym miejscu, z dala od bezpośredniego światła.
Składniki
100% autentyczny nowozelandzki MGO 550+ Monofloral Miód Manuka.
SKU: LP-0140409
BC4XBK3GWKO
If you don't see it, check the spam, it may have been marked as spam.