Dżem pomarańczowy bez cukru
Wartości produktów
-
Nie zawiera cukru Zawiera maksymalnie 0,5 g cukrów na 100 g
-
Bez dodatku cukru Do produktu nie dodano żadnego cukru o właściwościach słodzących.
-
Bardzo dobry smak, doprawiałam nim ciasto
Très bon goût j'en ai parfumé un cake
Tłumaczone z naturitas.fr
Zobacz oryginał -
Witam, przepraszam, że zjadłem najlepszy. To powiedziawszy, ona też nie jest całkiem zła. DZIĘKI.
Bonjour, désolée j'en ai mangé de la meilleure. Cela dit elle n'est pas complètement mauvaise non plus. Merci.
Tłumaczone z naturitas.fr
Zobacz oryginał -
Bardzo poprawny cukier, doskonały smak.
Mut correcta de azucar, gusto excelente.
Tłumaczone z naturitas.es
Zobacz oryginał -
Bardzo dobrze, nawet nie zdajemy sobie sprawy, że jest bez cukru
Très bonne on ne se rend même pas compte qu’il s’agit de sans sucre
Tłumaczone z naturitas.fr
Zobacz oryginał
Dżem pomarańczowy bez cukru opinii
Based in 14 reviews
-
5 stars11
-
4 stars2
-
3 stars1
-
2 stars0
-
1 star0
Opis
Dżem pomarańczowy bez cukru z Santiveri, dżemy to produkt powstały w wyniku gotowania posiekanych lub miąższowych owoców (główny składnik tego produktu), z dodatkiem cukru i / lub słodzików, aż do uzyskania półpłynnego produktu o gęstej konsystencji.
Wskazanie
Z żywieniowego punktu widzenia warto podkreślić: głównym składnikiem tradycyjnych dżemów są węglowodany, a zwłaszcza cukry (60–65%), z których około jedna dziesiąta pochodzi z owoców. - Cukier działa jako środek konserwujący i jest głównie odpowiedzialny za wysoką zawartość energii. Warto zauważyć niższą zawartość węglowodanów w dżemach wykonanych z fruktozy i / lub słodzików, wynoszącą 35–40% w przypadku dżemów wykonanych z fruktozy i około 20% w przypadku dżemów zawierających fruktozę i substancje słodzące. . Jeśli chodzi o dżemy bez cukru użytego do jego opracowania, zawartość tego składnika odżywczego spada do wartości rzędu 5-6% pochodzących tylko z owoców. W odniesieniu do witamin i minerałów: minerały pozostają w znacznych ilościach, a zawartość witamin jest minimalna. Witamina C, która stanowi większość owoców, jest w dużej mierze tracona podczas procesu gotowania.
Składniki
Dla 100 g:
Pulpa owocowa (60 g), fruktoza (35%), sok z cytryny, pektyna, guma szarańczowa.
Tabela żywieniowa
-
Dla 100 g
-
Wartość energetyczna164 kcal
-
Tłuszcze / Lipidy0 g
-
Nasycone kwasy tłuszczowe0 g
-
Węglowodany / Kwasy tłuszczowe39.2 g
-
Cukry39.2 g
-
Błonnik pokarmowy3 g
-
Białka0.4 g
-
Sól0.05 g
-
Sód0.02 g
Szczegóły
-
Nie ma jeszcze pytań odnośnie tego artykułu.
Pytania i odpowiedzi
Zadaj pytanie dotyczące tego artykułu i uzyskaj odpowiedzi od licznej społeczności Naturlovers.
If you don't see it, check the spam, it may have been marked as spam.