Ciemna czekolada Kongo 82% Eco
Oszczędzaj dzięki tym pakietom
-
Bezpieczna płatność z:
Wartości produktów
-
Vegan Nie zawiera żadnych składników pochodzenia zwierzęcego
-
Bezglutenowy Gwarantuje, że zawartość glutenu w produkcie końcowym jest równa lub mniejsza niż 20 mg / kg
-
Bez dodatków Nie zawiera dodatkowych substancji
-
100% bez plastiku Opakowanie przyjazne dla środowiska bez plastiku
-
BIO-ECO Produkcja ekologiczna, która szanuje środowisko naturalne i jest wolna od pestycydów i GMO
Opis
Ekologiczna ciemna czekolada w tabletkach 82% kakao (Kongo), zebrana w Górach Księżycowych, w tropikalnym basenie Konga. Specjalność o wysokiej zawartości kakao ze szlachetnymi składnikami.
Wskazanie
Wyróżnia się delikatną konsystencją i nutami aromatycznymi. To owocowa ciemna czekolada, w której wyróżniają się nuty czerwonych owoców i niuanse cytrusów, które doskonale łączą się z akcentami kawy, drewna i orzechów. Wykonane z drobnego kakao odmiany Forastero.
Blanxart tworzy czekoladki wyłącznie z kakao pojedynczego pochodzenia, aby podkreślić wyjątkowość każdej receptury. Po procesie „od fasoli do tabliczki” Blanxart kontroluje cały proces: od selekcji kakao na małych plantacjach, przez rzemieślnicze powolne palenie w naszych zakładach, po pakowanie tabliczki czekolady.
Nota degustacyjna: Silna osobowość. Nuty dzikich i cytrusowych owoców, które harmonijnie się wyróżniają i łączą z pikantnym akcentem miękkiej kawy, drewna i nutami orzecha włoskiego.
Sposób przyjmowania
Aby w pełni wykorzystać osobowość tego tabletu, zaleca się następującą kolejność twarzy: Zwróć uwagę na jego kolor i jasność. Powąchaj i wykryj pierwsze niuanse. Otwórz go i usłysz czysty trzask. Spróbuj i zidentyfikuj w pełni aromaty
Środki ostrożności
Może zawierać śladowe ilości orzechów, mleka i soi.
Warunki przechowywania
Zaleca się przechowywać w chłodnym i suchym miejscu, w temperaturze od 15 do 18ºC. Biorąc pod uwagę właściwości produktu, w miarę możliwości należy unikać lodówki. Ciemna czekolada ma okres przydatności do spożycia 2 lata od momentu wyprodukowania.
Składniki
kakao*, cukier*, masło kakaowe*. Kakao 82% minimum.
(*) Z upraw ekologicznych.
Certyfikat
ES-ECO-019-CT
Tabela żywieniowa
-
Dla 100 g
-
Wartość energetyczna615 kcal
-
Tłuszcze / Lipidy51.8 g
-
Nasycone kwasy tłuszczowe32.3 g
-
Węglowodany / Kwasy tłuszczowe22.7 g
-
Cukryg
-
Błonnik pokarmowyg
-
Białka18.1 g
-
Sól0.01 g
Szczegóły
-
Nie ma jeszcze pytań odnośnie tego artykułu.
Pytania i odpowiedzi
Zadaj pytanie dotyczące tego artykułu i uzyskaj odpowiedzi od licznej społeczności Naturlovers.
If you don't see it, check the spam, it may have been marked as spam.