Eathica
100% organiczna czekolada z Peru
13,70 zł Msrp Price 14,18 zł

2 Ilość sztuk w magazynie

Potrzebuejsz pomocy?
TYLKO W APLIKACJI! -5% zniżki na pierwsze zamówienie. Kupon: APPLOVERS

100% organiczna czekolada z Peru

100 g
Ocena sklepu (4.70 / 5) DOSKONAŁY
Czekolada Eathica 100% kakao z Peru. Ciemna czekolada zawierająca 100% czystego kakao pochodzenia naturalnego. Zero cukru. Zrównoważone opakowanie w 100% nadające się do recyklingu
Zobacz opis
13,70 zł Msrp Price 14,18 zł
W magazynie
Kup to dzisiaj i odbierz to od
Nie możemy potwierdzić terminu dostawy. Prosimy o kontakt w celu uzyskania dalszych informacji.

2 Ilość sztuk w magazynie

Ocena sklepu (4.70 / 5) DOSKONAŁY
  • Bezpieczna płatność z:

    • mastercard
    • visa
    • maestro
    • paypal
    • google play
    • apple pay

Zwroty

Jest możliwość dokonania zwrotu produktu, jeśli nie był on używany i posiada orginalne opakowanie w ciągu 14 dni od daty dostarczenia zamównia.

Przedstawimy, krok po kroku, jak działa zwrot zamówienia:

  1. Prosimy o kontakt z naszym Działem Obsługi Klienta podając numer zamówienia.
  2. Zapakować i przygotować paczkę.
  3. Wręczyć przesyłkę kurierowi.
  4. Czekaj na zwrot pieniędzy na ten sam sposób płatności.

Jak mogę poprosić o zwrot pieniędzy?

Wartości produktów

  • Vegan
    Nie zawiera żadnych składników pochodzenia zwierzęcego

Opis

Pytania i odpowiedzi (0)

Opis

Czekolada Eathica 100% kakao z Peru. Ciemna czekolada zawierająca 100% czystego kakao pochodzenia naturalnego. Zero cukru. Zrównoważone opakowanie w 100% nadające się do recyklingu

Wskazanie

Jest to organiczna ciemna czekolada zawierająca 100% kakao, pochodząca z Peru, o intensywnym smaku i nutach owocowych, pochodząca z upraw ekologicznych i sprawiedliwego handlu. Kakao to produkowane jest przez organizację Alto Urubumba Fair Trade, a także przetwarzane w Peru przez firmę Norandino.

Kupując ten tablet, pomagasz odmienić życie 1000 rodzin ze spółdzielni Norandino i Alto Urubamba w Peru.

Producenci na tym obszarze pracowali nad ochroną rodzimych odmian zagrożonych wyginięciem ze względu na szybki rozwój odmian hybrydowych.

Dodatkowo dzięki wsparciu małych wiejskich producentów dbających o swoje środowisko chronimy zwierzęta takie jak niedźwiedź andyjski.

Zalety dobrego organicznego kakao Kakao jest źródłem błonnika (dostarcza 33 g/100 g) oraz zawiera witaminy B2 i B3 oraz minerały takie jak żelazo, cynk, magnez i fosfor.

Zawiera także inne związki nieodżywcze, takie jak kofeina i teobromina, które wywierają stymulujący wpływ na centralny układ nerwowy.

Więcej korzyści dla społeczności produkcyjnych.

Kakao jest obecnie bardzo cennym produktem podlegającym dużym ruchom spekulacyjnym na rynku.

Około 50 milionów ludzi na całym świecie jest bezpośrednio i pośrednio zależnych od uprawy kakao, a większość żyje w bardzo niepewnych warunkach ze względu na brak równowagi w kontroli różnych etapów produkcji kakao (zbiór, mielenie kakao i produkcja czekolady).

Sprawiedliwy Handel, gwarantując uczciwą płatność niepodlegającą rynkowi i premię, daje małym producentom większą autonomię i możliwości rozwoju, ale Ethiquable and Ideas poszły dalej dzięki temu nowemu projektowi, który ożywa w czekoladkach Eathica:

  • Gwarantuje się kontrolę grupy producentów nad fermentacją i suszeniem ziaren kakaowych oraz poczyniono inwestycje, aby przetwarzanie ziaren w miazgę kakaową odbywało się u źródła, przez tych samych producentów. Coś, czego nie ma w sektorze kakao, ponieważ konwencjonalną praktyką jest eksport niepoddanych obróbce ziaren kakaowych.
  • Zbudowała własną fabrykę do produkcji tabletów na wiejskim obszarze Francji. Polifenole zawarte w kakao przyczyniają się do modyfikacji flory jelitowej poprzez zwiększenie liczby pożytecznych bakterii, takich jak bifidobakterie i pałeczki kwasu mlekowego, oraz zmniejszenie obecności bakteroidów, Clostridia i gronkowców, które są odpowiedzialne za rozwój otyłości i chorób sercowo-naczyniowych.

Polifenole wzmocnią układ odpornościowy, co z kolei będzie miało wpływ na profilaktykę cukrzycy i patologii związanych z procesami neurodegeneracyjnymi.

Istnieją badania naukowe, w których udowodniono, że flawonoidy mogą mieć pozytywny wpływ na czynniki wpływające na zdrowie układu krążenia: Pomagają przywrócić elastyczność tętnic i zapobiegają przyklejaniu się leukocytów do ścian naczyń krwionośnych, pełniąc w ten sposób rolę zapobiegawczą w miażdżycy.

Po 2 godzinach spożycia flawonoidy zawarte w ciemnej czekoladzie powodują rozszerzenie naczyń krwionośnych i zmniejszają adhezję płytek krwi, pomagając zapobiegać problemom z zakrzepicą. (*źródło: badanie OCU „Superfoods”)

Środki ostrożności

Może zawierać śladowe ilości obranych owoców, mleka, sezamu i glutenu.

Składniki

Pasta kakaowa 97%, masło kakaowe 3%.

100% całkowitej masy produktów pochodzi od małych producentów, certyfikowanych przez SPP.

100% całkowitej masy produktów rolnictwa ekologicznego, certyfikowane przez UE.

Certyfikat

FR-BIO-01 Rolnictwo spoza UE

SKU: LP-0199204
EMLBGQIN

Tabela żywieniowa

  • Dla 100 g
  • Wartość energetyczna
    634 kcal
  • Tłuszcze / Lipidy
    57 g
  • Nasycone kwasy tłuszczowe
    34 g
  • Węglowodany / Kwasy tłuszczowe
    6.8 g
  • Cukry
    0 g
  • Błonnik pokarmowy
    22 g
  • Białka
    12 g
  • Sól
    0.19 g

Szczegóły

  1. Nie ma jeszcze pytań odnośnie tego artykułu.

Pytania i odpowiedzi

Zadaj pytanie dotyczące tego artykułu i uzyskaj odpowiedzi od licznej społeczności Naturlovers.