proszek do pieczenia
Oszczędzaj dzięki tym pakietom
-
Bezpieczna płatność z:
Wartości produktów
-
Bezglutenowy Gwarantuje, że zawartość glutenu w produkcie końcowym jest równa lub mniejsza niż 20 mg / kg
Opis
Proszek do pieczenia La Barraca to bezwonny proszek o barwie białej lub kremowej i kwaśnym smaku. Stosowany jest jako środek spulchniający ciasta mączne, panierki i biszkopt do tortilli. Stosowany jest również do biszkoptów, babeczek, tart, placków, ciast, ciast empanada, churros i ogólnie ciast.
Sposób przyjmowania
- Informacje ogólne o ciastach: Na każde 400 g mąki dodać 16 g (1 saszetka) drożdży.
- Biszkopty, ciasta i babeczki: Na każde 250 g mąki dodać 8 g (1/2 koperty) drożdży.
- Placuszki: Na każde 300 g mąki dodać 8 g (1/2 saszetki) drożdży.
- Ciasta na empanady i churros: Na każde 500g mąki dodać 16g (1 saszetka) drożdży.
- Ramię cygańskie: Na każde 200g mąki dodać 8g (1/2 saszetki) drożdży.
- Omlety: Na każde 3 jajka dodać 8 g (1/2 saszetki) drożdży.
- Panierowane: Na każde 250 g mąki dodać 8 g (1/2 saszetki) drożdży.
Podane dawki mają charakter orientacyjny i mogą się różnić w zależności od przepisu.
Warunki przechowywania
Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu, chronionym przed światłem. Przy odpowiednich warunkach przechowywania i konserwacji trwałość: 3 lata.
Składniki
Substancje spulchniające: Glukonodeltalakton E-575 i wodorowęglan sodu E-500ii, mąka kukurydziana i korektor kwasowości: Winian monopotasowy E-336i.
Tabela żywieniowa
-
Dla 100 g
-
Wartość energetyczna250 kcal
-
Tłuszcze / Lipidyg
-
Nasycone kwasy tłuszczoweg
-
Węglowodany / Kwasy tłuszczowe21 g
-
Cukryg
-
Błonnik pokarmowyg
-
Białkag
-
Sól16.5 g
Szczegóły
-
Nie ma jeszcze pytań odnośnie tego artykułu.
Pytania i odpowiedzi
Zadaj pytanie dotyczące tego artykułu i uzyskaj odpowiedzi od licznej społeczności Naturlovers.
If you don't see it, check the spam, it may have been marked as spam.