Guma ksantanowa
Oszczędzaj dzięki tym pakietom
-
Bezpieczna płatność z:
Wartości produktów
-
Bezglutenowy Gwarantuje, że zawartość glutenu w produkcie końcowym jest równa lub mniejsza niż 20 mg / kg
-
Doskonała jakość, daje dużo plonów. Używam go do wypieku chlebów bezglutenowych.
Excelente qualidade, rende muito. Uso para fazer pães sem glúten.
Tłumaczone z naturitas.pt
Zobacz oryginał -
Boski i świetny do wielu przepisów bezglutenowych.
Divina y genial para múltiples recetas gluten free.
Tłumaczone z naturitas.es
Zobacz oryginał -
Kupiłam, żeby spróbować zdrowych przepisów
Lo he comprado para probar recetas saludables
Tłumaczone z naturitas.es
Zobacz oryginał
Guma ksantanowa opinii
Based in 3 reviews
-
5 stars2
-
4 stars1
-
3 stars0
-
2 stars0
-
1 star0
Opis
Nazywany również Gumą Xantan, jest węglowodanem otrzymywanym przemysłowo z dekstrozy fermentowanej przez bakterie z rodziny Xanthomonas i występuje w postaci drobnego proszku.
Wskazanie
Jego siła żelowania jest 100 razy większa niż żelatyny. Odżywczo nie dostarcza tłuszczu, jest czystym węglowodanem w postaci rozpuszczalnego i niestrawnego błonnika, który wchłania wodę przechodząc przez układ pokarmowy. Dlatego wiele osób używa gumy ksantanowej w celu zwiększenia spożycia błonnika w swojej diecie.
Sposób przyjmowania
Polecany do stosowania w sokach i napojach: do nadawania ciała napojom i sokom owocowym. Gdy zawierają cząstki miąższu owoców, w tym guma ksantanowa, pomagają utrzymać lepszy wygląd zawiesiny.
Polecany do stosowania w sosach i dressingach: w celu nadania stabilności emulsjom jest szeroko stosowany w produkcji dressingów do sałatek.
Polecany do stosowania w cukierniach i piekarniach: w celu zwiększenia retencji wody podczas pieczenia i przechowywania, a tym samym zwiększenia trwałości chłodzonego chleba, słodyczy i ciasta.
Zaleca się stosować jako zamiennik jajka: w niektórych przypadkach stosuje się go również w celu zmniejszenia zawartości białka bez wpływu na wygląd i smak produktu.
Środki ostrożności
Może zawierać śladowe ilości orzechów i sezamu.
Składniki
Guma ksantanowa.
Tabela żywieniowa
-
Dla 100 g
-
Wartość energetyczna320 kcal
-
Tłuszcze / Lipidy0 g
-
Nasycone kwasy tłuszczowe0 g
-
Węglowodany / Kwasy tłuszczowe77.5 g
-
Cukry0 g
-
Błonnik pokarmowy77.5 g
-
Białka6 g
-
Sól3.7 g
-
Wapń2000 mg
-
Magnezz60 mg
Szczegóły
-
Nie ma jeszcze pytań odnośnie tego artykułu.
Pytania i odpowiedzi
Zadaj pytanie dotyczące tego artykułu i uzyskaj odpowiedzi od licznej społeczności Naturlovers.
If you don't see it, check the spam, it may have been marked as spam.