agar w proszku
Oszczędzaj dzięki tym pakietom
-
Bezpieczna płatność z:
Wartości produktów
-
Bezglutenowy Gwarantuje, że zawartość glutenu w produkcie końcowym jest równa lub mniejsza niż 20 mg / kg
-
BIO-ECO Produkcja ekologiczna, która szanuje środowisko naturalne i jest wolna od pestycydów i GMO
-
Zadowolony z produktu i usługi
Contento con el producto y servicio
Tłumaczone z naturitas.es
Zobacz oryginał
agar w proszku opinii
Based in 1 review
-
5 stars1
-
4 stars0
-
3 stars0
-
2 stars0
-
1 star0
Opis
Organiczny agar agar roślinny w proszku z żelatyny firmy SaludViva. Jest idealny do stabilizowania i żelowania zarówno słonych, jak i słodkich przepisów. Stanowi bardzo dobrą alternatywę dla żelatyn pochodzenia zwierzęcego.
Wskazanie
Jest to galaretowata substancja ekstrahowana z alg z rodzaju Gelidium i/lub Gracilaria o wysokiej zawartości błonnika, lekkostrawna, reguluje pasaż jelitowy, dostarcza składników mineralnych i pomaga wyeliminować kwasowość żołądka.
Służy do żelowania wszelkiego rodzaju przetworów takich jak przeciery, pasztety, gulasze, polewa do lodów, jogurt, jest składnikiem szeroko stosowanym do produkcji wegańskich serów itp.
- Wchłania do 20 razy więcej niż sam waży.
- Działa przy niskich stężeniach.
- Żele w szerokim zakresie pH.
- Jest rozpuszczalny w gorącej wodzie, a po schłodzeniu i zżelowaniu zachowuje swoją strukturę do 70-85ºC bez topnienia.
- Jest bezwonny i bez smaku.
Sposób przyjmowania
Zaleca się wymieszać 2g agaru-agaru w 100ml zimnego płynu. Doprowadzić do wrzenia i gotować przez 1 do 2 minut, ciągle mieszając. W przypadku, gdy jest to preparat na zimno, pozwól mu nieco ostygnąć, a następnie stopniowo dodawaj pozostałe składniki. Optymalne żelowanie uzyskuje się po około 3 godzinach przechowywania w lodówce. Należy pamiętać, że 2 g sproszkowanego agaru-agaru (1 płaska łyżeczka) odpowiada około 6 arkuszom żelatyny zwierzęcej.
Środki ostrożności
Może zawierać śladowe ilości orzechów i sezamu.
Warunki przechowywania
Przechowywać w chłodnym miejscu (poniżej 18ºC), suchym, chronionym przed słońcem i odizolowanym od podłoża.
Składniki
Agar Agar w proszku* (100%)
(*) Z upraw ekologicznych.
Certyfikat
ES-ECO-020-CV
Tabela żywieniowa
-
Dla 100 g
-
Wartość energetyczna354 kcal
-
Tłuszcze / Lipidy0.5 g
-
Nasycone kwasy tłuszczowe0.005 g
-
Węglowodany / Kwasy tłuszczowe80.7 g
-
Cukry0.5 g
-
Błonnik pokarmowy7.7 g
-
Białka1 g
-
Sól0.45 g
Szczegóły
-
Nie ma jeszcze pytań odnośnie tego artykułu.
Pytania i odpowiedzi
Zadaj pytanie dotyczące tego artykułu i uzyskaj odpowiedzi od licznej społeczności Naturlovers.
If you don't see it, check the spam, it may have been marked as spam.