Agar agar w proszku maxi pack
-
Bezpieczna płatność z:
Wartości produktów
-
Vegan Nie zawiera żadnych składników pochodzenia zwierzęcego
-
Bezglutenowy Gwarantuje, że zawartość glutenu w produkcie końcowym jest równa lub mniejsza niż 20 mg / kg
-
Wegetariański Nie zawiera zwierząt, ale może zawierać produkty zwierzęce, takie jak mleko, jaja lub miód
-
Bez dodatku cukru Do produktu nie dodano żadnego cukru o właściwościach słodzących.
-
Niski poziom tłuszczu Nie zawiera więcej niż 3 g tłuszczu na 100 g w przypadku produktu stałego lub 1,5 g tłuszczu na 100 ml w przypadku produktu płynnego.
-
BIO-ECO Produkcja ekologiczna, która szanuje środowisko naturalne i jest wolna od pestycydów i GMO
Opis
Agar Agar w proszku maxi pack z Limy jest zrobiony z mieszanki alg. Jest stosowany w Japonii jako środek żelujący i pozwala uniknąć stosowania żelatyny otrzymywanej z produktów zwierzęcych.
Wskazanie
Agar Agar ma kilka zalet: jest bogaty w wapń, ale nie zawiera kalorii (10kcal!), bardzo łatwo się rozcieńcza i ma absolutnie neutralny smak.
Sposób przyjmowania
Polecany jest do wszystkich potraw, zarówno ostrych jak i słodkich, których przygotowanie wymaga środka żelującego: galaretki, dżemy, desery, galaretki... Zdolność żelowania zależy od kwasowości: preparaty kwaśne będą potrzebowały nieco więcej agaru-agaru.
Stosowanie: na dżem: 4g Agar-Agar w proszku na 1kg czystych owoców lub 1l soku owocowego. Zagotuj owoce i agar-agar, a następnie dodaj wybrany przez siebie słodzik. Gotuj, aż osiągnie pożądaną konsystencję.
Środki ostrożności
Nie łącz agaru z czekoladą lub kiwi, ponieważ zneutralizują one efekt żelowania.
Warunki przechowywania
Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu i chronić przed światłem.
Składniki
Agar agar*. *Składnik z upraw ekologicznych.
Certyfikat
BE-BIO-001
-
Nie ma jeszcze pytań odnośnie tego artykułu.
Pytania i odpowiedzi
Zadaj pytanie dotyczące tego artykułu i uzyskaj odpowiedzi od licznej społeczności Naturlovers.
If you don't see it, check the spam, it may have been marked as spam.