agar agar
Oszczędzaj dzięki tym pakietom
-
Bezpieczna płatność z:
Wartości produktów
-
Vegan Nie zawiera żadnych składników pochodzenia zwierzęcego
-
Bezglutenowy Gwarantuje, że zawartość glutenu w produkcie końcowym jest równa lub mniejsza niż 20 mg / kg
-
Nie zawiera cukru Zawiera maksymalnie 0,5 g cukrów na 100 g
-
Nie ma jajka Oznacza brak jaj lub pochodnych, ale może zawierać śladowe ilości.
-
Bez laktozy Wskazuje na brak laktozy, ale może zawierać śladowe ilości
-
Bez dodatku cukru Do produktu nie dodano żadnego cukru o właściwościach słodzących.
-
BIO-ECO Produkcja ekologiczna, która szanuje środowisko naturalne i jest wolna od pestycydów i GMO
Opis
Agar-agar z organicznych czerwonych alg o sile żelowania do 8 razy większej niż żelatyna zwierzęca.
Sposób przyjmowania
Jest to zagęszczacz stosowany w stężeniach od 2 do 10 g/l w zależności od pożądanej konsystencji.
Aby zrobić galaretki, musimy doprowadzić płyn do delikatnego wrzenia i mieszać przez kilka minut, aż się rozpuści w płynie.
Jeśli zamierzamy używać go jako zagęszczacza, nie należy go gotować, ponieważ traci zdolność zagęszczania.
Stosowany jest zwykle w cukiernictwie, produkcji konserw warzywnych, lodów, twarogów...
Środki ostrożności
Ten produkt jest wytwarzany w zakładzie zajmującym się przetwórstwem orzechów drzewnych i soi.
Składniki
Agar-agar* (100%).
*Składniki pochodzące z upraw ekologicznych.
Certyfikat
ES-ECO-024-MU Rolnictwo UE/spoza UE
Tabela żywieniowa
-
Dla 100 g
-
Wartość energetyczna172 kcal
-
Tłuszcze / Lipidy0.1 g
-
Nasycone kwasy tłuszczoweg
-
Węglowodany / Kwasy tłuszczowe0.4 g
-
Cukryg
-
Błonnik pokarmowy86 g
-
Białka0.1 g
-
Sól1.25 g
Szczegóły
-
Nie ma jeszcze pytań odnośnie tego artykułu.
Pytania i odpowiedzi
1 pytania
Zadaj pytanie dotyczące tego artykułu i uzyskaj odpowiedzi od licznej społeczności Naturlovers.
If you don't see it, check the spam, it may have been marked as spam.