Organiczne naleśniki orkiszowe z solą
Oszczędzaj dzięki tym pakietom
-
Bezpieczna płatność z:
Wartości produktów
-
Vegan Nie zawiera żadnych składników pochodzenia zwierzęcego
-
BIO-ECO Produkcja ekologiczna, która szanuje środowisko naturalne i jest wolna od pestycydów i GMO
-
Super dobry na poziomie składników i tabeli wartości odżywczych, a także w smaku
Super buenas a nivel de ingredientes y tabla nutricional, y el sabor también
Tłumaczone z naturitas.es
Zobacz oryginał -
Produkt doskonały i bardzo dobry
Excelente producto y muy bueno
Tłumaczone z naturitas.es
Zobacz oryginał -
Zdecydowanie lepsze niż ryż. Najlepsze, jakie kiedykolwiek jadłem.
Buenísimas mejor que las de arroz con diferencia. Las mejores que he probado.
Tłumaczone z naturitas.es
Zobacz oryginał -
Ten produkt, jeśli go wypróbowałem i jako zamiennik chleba bez tłoku dla diabetyków jest bardzo dobry
Este producto si lo tengo probado y como sustituto del pan sin atiborrarse para diabeticos va muy bien
Tłumaczone z naturitas.es
Zobacz oryginał -
Smakuj najlepsze naleśniki orkiszowe
De sabor las mejores tortitas de espelta
Tłumaczone z naturitas.es
Zobacz oryginał
Organiczne naleśniki orkiszowe z solą opinii
Based in 5 reviews
-
5 stars5
-
4 stars0
-
3 stars0
-
2 stars0
-
1 star0
Opis
Orkiszowe naleśniki orkiszowe z solą Santiveri, orkisz to odmiana pszenicy uprawiana od około 7 000 lat i uważana za źródło wszystkich obecnych odmian pszenicy.
Wskazanie
Orkisz jest znany na niektórych obszarach jako zielona pszenica, a na innych jako pszenica dzika, ze względu na bardziej rustykalny wygląd i intensywniejszy smak. Orkisz jest dziś mało znany, ponieważ prawie zniknął z powodu niskiej wydajności. Dziś jego boom jest nie do powstrzymania ze względu na swoje właściwości odżywcze. Orkisz to odmiana pszenicy idealna do uprawy organicznej, ponieważ z jednej strony ma doskonałą odporność na szkodniki i różne pasożyty, z drugiej strony dość dobrze wspiera niekorzystny klimat i niekorzystny teren (dobrze wspiera zimno i brak wody) ).
Podobnie jak pszenica, zawiera gluten, dlatego jest przeciwwskazany u osób z nietolerancją glutenu (celiakią). W porównaniu z pszenicą zwyczajną, orkisz ma wyższy poziom białek, minerałów, witamin i pierwiastków śladowych. Oprócz dobrego poziomu białka zawiera również osiem niezbędnych aminokwasów. Jest to bardzo interesujące dla tych wegetarian. Dobry udział magnezu, żelaza, fosforu, witaminy E, witaminy B i beta-karotenu sprawia, że jest bardzo pożywny. Dla całej rodziny. Mogą zastępować chleb i omlety w posiłkach, przekąskach i kanapkach. Idealny do towarzyszenia śniadaniu, lunchowi lub kolacji. Można je spożywać samodzielnie lub ze słodkimi (dżemy, miód) lub słonymi (pasztety, margaryny, masło) itp. Jeśli produkt zmięknie, podgrzej go w kuchence mikrofalowej przez kilka sekund, aby przywrócić jego chrupką teksturę.
Warunki przechowywania
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Zamknij worek po każdym użyciu.
Składniki
Ziarno orkiszu (odmiana pszenicy) (98,5%), sól morska, emulgator (lecytyna sojowa). Składniki z upraw ekologicznych.
Certyfikat
ES-ECO-016-CL
Tabela żywieniowa
-
Dla 100 g
-
Wartość energetyczna370 kcal
-
Tłuszcze / Lipidy2.5 g
-
Nasycone kwasy tłuszczowe0.4 g
-
Węglowodany / Kwasy tłuszczowe72 g
-
Cukry0.6 g
-
Błonnik pokarmowy4.5 g
-
Białka12.6 g
-
Sól0.7 g
-
Sód0.3 g
-
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe0.6 g
-
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe1.6 g
Szczegóły
-
Nie ma jeszcze pytań odnośnie tego artykułu.
Pytania i odpowiedzi
Zadaj pytanie dotyczące tego artykułu i uzyskaj odpowiedzi od licznej społeczności Naturlovers.
If you don't see it, check the spam, it may have been marked as spam.