Lekkie tosty z Bio otrębami pszennymi
Oszczędzaj dzięki tym pakietom
-
Bezpieczna płatność z:
Wartości produktów
-
Koszerny Przygotowane zgodnie z żydowskimi standardami religijnymi
-
BIO-ECO Produkcja ekologiczna, która szanuje środowisko naturalne i jest wolna od pestycydów i GMO
Opis
Grzanki otrębowe przyrządzane są z mąki kukurydzianej i pszennej, otrzymywanej techniką ekstruzji z zagniecionych mąk, bez użycia drożdży.
Wskazanie
Jego proces produkcyjny sprzyja przyswajaniu jego składników w formie wstępnie strawionej.
Ta nowa procedura sprawia, że są bardzo lekkie i chrupiące. Do tych grzanek dodaje się 30% otrębów pszennych, czterokrotnie zwiększając w nich zawartość błonnika pokarmowego (17%).
Te grzanki są zrobione z fruktozy zamiast sacharozy, więc są lepiej tolerowane przez diabetyków.
Kaloryczność jest niska, dostarczają mniej niż 15 kcal na grzankę, dzięki czemu są bardzo przydatne w dietach kontrolujących i podtrzymujących wagę.
Dodatkowe informacje
Składniki
Mąka kukurydziana, ryż, otręby pszenne (35%), mąka pszenna, dekstryna, sól i fruktoza.
INFORMACJE ODŻYWCZE: Wartość średnia w 100 g: Wartość energetyczna: 1300 Kj (306 kcal) Węglowodany 61,7%; Białka 9,6%; tłuszcze 2,4%; Błonnik pokarmowy 17%.
UWAGA: Każdy tost waży około 4 g, dostarcza 0,7 g błonnika i 12 kcal. Porcja 10 g węglowodanów to równowartość 4 tostów.
Certyfikat
Produkt z certyfikatem koszerności
Tabela żywieniowa
-
Dla 100 g
-
Wartość energetyczna338 kcal
-
Tłuszcze / Lipidy2.5 g
-
Nasycone kwasy tłuszczowe0.5 g
-
Węglowodany / Kwasy tłuszczowe60.1 g
-
Cukry2 g
-
Błonnik pokarmowy17.5 g
-
Białka10 g
-
Sól1 g
-
Sód400 mg
Szczegóły
-
Nie ma jeszcze pytań odnośnie tego artykułu.
Pytania i odpowiedzi
Zadaj pytanie dotyczące tego artykułu i uzyskaj odpowiedzi od licznej społeczności Naturlovers.
If you don't see it, check the spam, it may have been marked as spam.