Ekologiczny chleb żytni i orkiszowy
Oszczędzaj dzięki tym pakietom
-
Bezpieczna płatność z:
Wartości produktów
-
BIO-ECO Produkcja ekologiczna, która szanuje środowisko naturalne i jest wolna od pestycydów i GMO
Opis
Ekologiczny chleb żytni i orkiszowy to chleb pełnoziarnisty wytwarzany z mąki orkiszowo-żytniej, będącej źródłem błonnika. Idealne na śniadanie pełne energii.
Sposób przyjmowania
Zaleca się podgrzać go w piekarniku lub w tosterze, aby uzyskać smak świeżo upieczonego chleba.
Środki ostrożności
Może zawierać śladowe ilości mleka, pszenicy, orzechów, jaj, soi i nasion sezamu.
Warunki przechowywania
Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu. Po otwarciu opakowanie przechowywać w lodówce lub zamrozić w razie potrzeby.
Składniki
mąka orkiszowa* (38%), mąka żytnia pełnoziarnista* (38%), masło palmowe*, płatki żytnie* (5%), drożdże, sól morska*, syrop z agawy* (1%), przeciwutleniacz (kwas askorbinowy), przeciwutleniacze -substancje zbrylające (węglan wapnia).
(*) Składniki pochodzące z upraw ekologicznych.
Certyfikat
ES-ECO-019-CT
Tabela żywieniowa
-
Dla 100 g
-
Wartość energetyczna249 kcal
-
Tłuszcze / Lipidy4.2 g
-
Nasycone kwasy tłuszczowe2 g
-
Węglowodany / Kwasy tłuszczowe38 g
-
Cukry2.5 g
-
Błonnik pokarmowy3.9 g
-
Białka13 g
-
Sól0.95 g
Szczegóły
-
Nie ma jeszcze pytań odnośnie tego artykułu.
Pytania i odpowiedzi
Zadaj pytanie dotyczące tego artykułu i uzyskaj odpowiedzi od licznej społeczności Naturlovers.
If you don't see it, check the spam, it may have been marked as spam.