Chleb z kiełków pszenicy
Oszczędzaj dzięki tym pakietom
-
Bezpieczna płatność z:
Wartości produktów
-
Vegan Nie zawiera żadnych składników pochodzenia zwierzęcego
-
Bez dodatku cukru Do produktu nie dodano żadnego cukru o właściwościach słodzących.
-
Nie zawiera proszku do pieczenia Wskazuje na brak drożdży lub pochodnych drożdży, ale może zawierać śladowe ilości.
-
Bez dodatku soli Do produktu nie dodano sodu lub soli.
-
BIO-ECO Produkcja ekologiczna, która szanuje środowisko naturalne i jest wolna od pestycydów i GMO
Opis
Chleb porośnięty nie zawiera drożdży ani zakwasu. Dzięki temu chleb jest mniejszy, bardziej zwarty i bardzo pożywny.
Wskazanie
Przepis jest czysty i ma stulecia. Pszenica ekologiczna najpierw kiełkuje w wodzie przez 2-3 dni. Następnie jest mielony i pieczony w niskiej temperaturze (110°C - 130°C). Zapewnia to optymalne zatrzymanie składników odżywczych i błonnika.
W każdej chwili możesz cieszyć się odpowiedzialnym pieczywem. Pyszne z awokado i miso, masłem i kremem serowym lub orzechowym
Sposób przyjmowania
Polecane do krótkiego opiekania w tosterze
Warunki przechowywania
Po otwarciu przechowywać w lodówce do 3 dni w szczelnym pojemniku.
Składniki
Pszenica porośnięta* (Anglia)
(*) Rolnictwo organiczne
Tabela żywieniowa
-
Dla 100 g
-
Wartość energetyczna277 kcal
-
Tłuszcze / Lipidy2.1 g
-
Nasycone kwasy tłuszczowe0.5 g
-
Węglowodany / Kwasy tłuszczowe49.8 g
-
Cukry18.1 g
-
Błonnik pokarmowy8.9 g
-
Białka10.3 g
-
Sól0.1 g
-
Sód40 mg
Szczegóły
-
Nie ma jeszcze pytań odnośnie tego artykułu.
Pytania i odpowiedzi
Zadaj pytanie dotyczące tego artykułu i uzyskaj odpowiedzi od licznej społeczności Naturlovers.
If you don't see it, check the spam, it may have been marked as spam.