Odwodniona biała jeżyna
Opis
Jeżyny są owocem polidrupy, to znaczy powstają z połączenia małych skupisk pestkowców, w których znajduje się maleńkie nasionko, wyczuwalne podczas spożycia.
Wskazanie
Jeżyny to pokarm bogaty w pektyny, minerały takie jak wapń, potas, jod. Witamina C, witamina A i kwas foliowy.
Sposób przyjmowania
Zaleca się jeść bez gotowania. Jest spożywany jako aperitif lub dodawany do sałatek, sałatek owocowych lub przepisów na ciasta.
Warunki przechowywania
Przechowywać w temperaturze pokojowej, chroniąc przed słońcem. Średni okres trwałości 24 miesiące, o ile przestrzegane są warunki przechowywania.
Składniki
Biała jagoda * (100%).
(*) z upraw ekologicznych.
Certyfikat
ES-ECO-023-MATabela żywieniowa
-
Dla 100 g
-
Wartość energetyczna325 kcal
-
Tłuszcze / Lipidy2.5 g
-
Nasycone kwasy tłuszczowe0 g
-
Węglowodany / Kwasy tłuszczowe77.5 g
-
Cukry45 g
-
Błonnik pokarmowy12.5 g
-
Białka10 g
-
Sól0 g
Szczegóły
-
Nie ma jeszcze pytań odnośnie tego artykułu.
Pytania i odpowiedzi
Zadaj pytanie dotyczące tego artykułu i uzyskaj odpowiedzi od licznej społeczności Naturlovers.
If you don't see it, check the spam, it may have been marked as spam.