Serca karczochów w oleju
Oszczędzaj dzięki tym pakietom
-
Bezpieczna płatność z:
Wartości produktów
-
Vegan Nie zawiera żadnych składników pochodzenia zwierzęcego
-
BIO-ECO Produkcja ekologiczna, która szanuje środowisko naturalne i jest wolna od pestycydów i GMO
Opis
Centrum karczochów w oleju reprezentuje doskonałość tradycji gastronomicznej.
Wskazanie
Realizacja tego typowego apulijskiego produktu rozpoczyna się we wrześniu, w tym miesiącu rozpoczyna się uprawa karczocha na rodzinnych farmach, a następnie jest kontynuowana poprzez staranne nawadnianie i monitorowanie, aż do wiosny zakwitnie cenny „karczoch”. Bardzo krótki łańcuch dostaw: przetwarzanie wyłącznie ręcznie z „surowego” produktu i pakowanie zaledwie 8 godzin po zbiorach, aby cieszyć się niepowtarzalnym smakiem świeżych karczochów. Doprawione według starej apulijskiej receptury.
Sposób przyjmowania
Zaleca się spożywać jako aperitif, przystawkę lub jako dodatek do sałatek, pizzy, bruschetty, pierwszego lub drugiego dania na bazie mięsa lub ryb.
Środki ostrożności
Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć najlepiej w ciągu 10 dni.
Warunki przechowywania
Przechowywać w temperaturze pokojowej z dala od źródeł ciepła.
Składniki
Karczochy, olej słonecznikowy, oliwa extra virgin, sól, ocet winny, pietruszka, bazylia.
Certyfikat
IT-BIO-006
Tabela żywieniowa
-
Dla 100 g
-
Wartość energetyczna103 kcal
-
Tłuszcze / Lipidy8.74 g
-
Nasycone kwasy tłuszczowe0.95 g
-
Węglowodany / Kwasy tłuszczowe1.1 g
-
Cukry0.2 g
-
Błonnik pokarmowy6.2 g
-
Białka1.99 g
-
Sól1.67 g
Szczegóły
-
Nie ma jeszcze pytań odnośnie tego artykułu.
Pytania i odpowiedzi
Zadaj pytanie dotyczące tego artykułu i uzyskaj odpowiedzi od licznej społeczności Naturlovers.
If you don't see it, check the spam, it may have been marked as spam.