Organiczny kefir z wodą wiśniową
Wartości produktów
-
Vegan Nie zawiera żadnych składników pochodzenia zwierzęcego
-
Nie zawiera barwników Nie zawiera barwników
-
Bez laktozy Wskazuje na brak laktozy, ale może zawierać śladowe ilości
-
Wegetariański Nie zawiera zwierząt, ale może zawierać produkty zwierzęce, takie jak mleko, jaja lub miód
-
BIO-ECO Produkcja ekologiczna, która szanuje środowisko naturalne i jest wolna od pestycydów i GMO
Opis
Kefir to symbiotyczna kolonia mikroorganizmów, bakterii i drożdży, z której uzyskuje się napój fermentowany w wodzie z cukrem. Jest to kultura drobnoustrojów utworzona przez dużą liczbę gatunków bakterii mlekowych i octowych oraz drożdży, które żyją w symbiozie, to znaczy są od siebie zależne.
Wskazanie
Ma bardzo niską kaloryczność i prawie nie zawiera cukru, ponieważ kefir został skonsumowany w procesie fermentacji. Innymi słowy, kefir wodny o smaku cytrynowym jest energicznym, pro-biotycznym i izotonicznym napojem. Przyjemny, organiczny, zdrowy i orzeźwiający, zawiera żywe, aktywne mikroorganizmy, bardzo korzystne dla zdrowia. Ułatwiają trawienie, chronią florę jelitową i nasz układ odpornościowy.
Wiśnie mają niską zawartość tłuszczu i białka, są bogate w węglowodany, zwłaszcza fruktozę; chociaż jego spożycie kalorii jest średnie. Wyróżnia się zawartością potasu, minerału sprzyjającego tworzeniu się moczu, a także błonnika. Zawiera witaminy C, kwas foliowy, beta-karoten lub prowitaminę A oraz witaminy B1 i B6. Ponadto jest bogaty w przeciwutleniacze.
Sposób przyjmowania
Zalecany jako napój izotoniczny w trakcie i po wysiłku fizycznym. Również jeśli spożywasz go zarówno na pusty żołądek, jak i przed posiłkami; będziesz mógł go znacznie lepiej przyswoić, zwiększając jego zalety. Zaleca się przyjmować 160/170 ml dziennie przez 18/20 dni (jedna trzecia butelki). Pij bardzo zimno. Przed spożyciem wstrząsnąć i ostrożnie otworzyć.
Warunki przechowywania
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu, z dala od źródeł światła i ciepła. Po otwarciu przechowywać butelkę zamkniętą w lodówce maksymalnie przez 5 dni.
Składniki
Woda, syrop z agawy, syrop lub syrop daktylowy, zagęszczony sok z cytryny, wiśnie, naturalny aromat wiśniowy, kefir (kultura probiotyczna), Fermenty (Lactococcus lactis, lactococcus cremoris, lactococcus diacetylactis, lactocccus casei, lactobacilus acidophilusces).
Certyfikat
ES-ECO-019-CTTabela żywieniowa
-
Dla 100 g
-
Wartość energetyczna12 kcal
-
Tłuszcze / Lipidy0.4 g
-
Nasycone kwasy tłuszczowe0.4 g
-
Węglowodany / Kwasy tłuszczowe1.2 g
-
Cukry1.2 g
-
Błonnik pokarmowyg
-
Białka1 g
-
Sól0.03 g
Szczegóły
-
Nie ma jeszcze pytań odnośnie tego artykułu.
Pytania i odpowiedzi
Zadaj pytanie dotyczące tego artykułu i uzyskaj odpowiedzi od licznej społeczności Naturlovers.
If you don't see it, check the spam, it may have been marked as spam.