Ekologiczna tarta marchewka
Oszczędzaj dzięki tym pakietom
-
Bezpieczna płatność z:
Opis
Oprócz świeżego i słodkiego smaku, chrupiącej konsystencji i uderzającego pomarańczowego koloru, jest potężnym źródłem witamin i składników odżywczych.
Wskazanie
Marchew jest bogata w różne składniki odżywcze. Szczególnie w witaminę A i karotenoidy. Są jednak również źródłem składników mineralnych, takich jak: potas, fosfor, magnez, jod i wapń; a z drugiej strony witamina B3 (niacyna), witaminy E i K oraz foliany. Karotenoidy działają jako związek przeciwutleniający, który jest przekształcany w witaminę A. Ta szczególna witamina, znana również jako retinol, pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu siatkówki oka. Marchewka jest warzywem o dużej zawartości wody, co stanowi dobry wkład błonnika. To nadaje jej właściwości trawienne, które są bardzo ważne dla zdrowia układu pokarmowego.
Sposób przyjmowania
Marchewka to jeden z najbardziej uniwersalnych składników w kuchni, idealnie sprawdza się w sałatkach. Na przykład w towarzystwie jabłka i kapusty.
Środki ostrożności
Może zawierać śladowe ilości glutenu, soi, sezamu i selera.
Warunki przechowywania
Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu.
Składniki
Marchew*, woda, biały ocet, syrop z agawy, sól, witamina C. *Z upraw ekologicznych.
Certyfikat
ES-ECO-019-CT.
Tabela żywieniowa
-
Dla 100 g
-
Wartość energetyczna19 kcal
-
Tłuszcze / Lipidy0.1 g
-
Nasycone kwasy tłuszczowe0.02 g
-
Węglowodany / Kwasy tłuszczowe3.3 g
-
Cukry3.3 g
-
Białka0.6 g
-
Sól1 g
Szczegóły
-
Nie ma jeszcze pytań odnośnie tego artykułu.
Pytania i odpowiedzi
Zadaj pytanie dotyczące tego artykułu i uzyskaj odpowiedzi od licznej społeczności Naturlovers.
If you don't see it, check the spam, it may have been marked as spam.