Wegańskie Stripsy Bezmięsne
Oszczędzaj dzięki tym pakietom
-
Bezpieczna płatność z:
Wartości produktów
-
Vegan Nie zawiera żadnych składników pochodzenia zwierzęcego
-
Bez soi Wskazuje na brak soi lub jej pochodnych, ale może zawierać śladowe ilości
-
Bezglutenowy Gwarantuje, że zawartość glutenu w produkcie końcowym jest równa lub mniejsza niż 20 mg / kg
-
Nie zawiera cukru Zawiera maksymalnie 0,5 g cukrów na 100 g
-
Bez laktozy Wskazuje na brak laktozy, ale może zawierać śladowe ilości
-
Nie zawiera sztucznych aromatów Nie zawiera dodatków, które zapewniają aromat
-
BIO-ECO Produkcja ekologiczna, która szanuje środowisko naturalne i jest wolna od pestycydów i GMO
-
Świetnie nadaje się do dań tradycyjnych oraz gulaszu jako zamiennik kurczaka
Estupendas para platos y guisos tradicionales como sustituto del pollo
Tłumaczone z naturitas.es
Zobacz oryginał
Wegańskie Stripsy Bezmięsne opinii
Based in 1 review
-
5 stars1
-
4 stars0
-
3 stars0
-
2 stars0
-
1 star0
Opis
Paski bezmięsne z teksturowanym białkiem roślinnym (PVT) firmy Nuveg zawierają 53% białka, zatem porcja 50 g dostarcza 26 g białka (w jednym steku jest to 10 g, a w dwóch jajkach 15 g), dlatego dostarcza wyjątkową ilość białka i składników odżywczych w jego biodostępnej formie. Wysoka zawartość niezbędnych witamin i minerałów, a także pełnowartościowego białka. Roślinna alternatywa dla mięsa, idealna do łączenia we wszystkich przepisach. Absolutnie prosta, łagodna i neutralna opcja białkowa.
Paski bezmięsne z teksturowanym białkiem roślinnym (PVT) firmy Nuveg są idealne do szybkiego i łatwego spożywania wyjątkowo zdrowego posiłku. Ponadto są bardzo smaczne, ponieważ przy różnych kombinacjach uzyskujemy dużą liczbę przepisów.
Paski bezmięsne z teksturowanym białkiem roślinnym (VTP) firmy Nuveg są fantastyczną alternatywą dla białka zwierzęcego, a nawet lepszą niż wysoko przetworzone produkty sojowe. Jest znacznie bardziej zrównoważony, ma prosty i wolny od środków chemicznych proces produkcji i szybko się gotuje, zalecany dla wszystkich grup wiekowych i każdej płci.
Wskazanie
Główne zalety:
- Pyszny lekko słony smak, który po doprawieniu przypomina mięso.
- Fantastyczna alternatywa dla białek zwierzęcych.
- Niekończące się zastosowania i przepisy.
- Niskotłuszczowy.
- Idealny do diet kontrolujących wagę.
- Bardzo niski indeks glikemiczny.
- Źródło białka 53%.
- Białka pomagają zwiększać masę mięśniową.
- Białka pomagają zachować masę mięśniową.
- Białka przyczyniają się do utrzymania kości w prawidłowych warunkach.
- Źródło błonnika.
- Bez glutenu i laktozy.
- Odpowiedni dla wegetarian i wegan.
- Z certyfikatem organicznym / wyprodukowano w Europie.
- Nietoksyczny, podlega rygorystycznej kontroli jakości.
- Zdrowsza alternatywa dla produktów sojowych i wysoko przetworzona.
- Bez obróbki chemicznej.
- Futurystyczne białko ze względu na zrównoważony ślad.
Sposób przyjmowania
- Na porcję (30-50 g) nawodnij (PVT), dodając 2 szklanki (50 g) teksturowanych pasków bezmięsnych do 1 szklanki gorącej wody (200 ml) z łyżeczką soli na 15 minut.
- Usuń nadmiar wody. Otrzymasz 200 g wegańskich pasków gotowych do podsmażenia, pieczenia lub smażenia.
- Używaj go w swoich przepisach jako alternatywy dla mięsa w tej samej proporcji.
- Po nawodnieniu można go przechowywać w lodówce przez kilka dni i ogólnie używać go jak mięsa
Aby uzyskać wegańskie paski wołowe, zmieszaj: 5% soku z korzenia buraka, 5% sosu sojowego i 3% octu.
Do pasków bezmięsnych nuveg z teksturowanym białkiem roślinnym (PVT) można także dodać sok jabłkowy lub kawę (5%), przyprawy lub zastąpić wodę bulionem, aby nadać paskom bezmięsnym więcej smaku i różnych odcieni.
Należy pamiętać, że wchłania on 3-krotność swojej objętości, więc po nawodnieniu 100 g teksturowanych pasków bezmięsnych staje się 400 g wegańskich pasków bezmięsnych.
Środki ostrożności
Przed dodaniem jakichkolwiek suplementów do swojej diety skonsultuj się z lekarzem lub dietetykiem. Osoby stosujące restrykcyjne diety powinny skonsultować się ze swoim pracownikiem służby zdrowia lub dietetykiem przed przyjęciem lub odrzuceniem stosowania naszych produktów.
Warunki przechowywania
Przechowywać w chłodnym miejscu (najlepiej 5-15°C), chronić przed bezpośrednim światłem. W suchych warunkach (najlepiej RH 55-60%) i czystych.
Po otwarciu opakowania należy je szczelnie zamknąć i przechowywać ponownie w opisanych warunkach, aby uniknąć narażenia na wilgoć otoczenia, przylegania zapachów i skażenia mikrobiologicznego.
Składniki
Białko grochu*, białko faba* i sól (*) Z upraw ekologicznych.
Tabela żywieniowa
-
Dla 100 g
-
Wartość energetyczna339 kcal
-
Tłuszcze / Lipidy4.1 g
-
Nasycone kwasy tłuszczowe0.9 g
-
Węglowodany / Kwasy tłuszczowe15 g
-
Cukry2.9 g
-
Błonnik pokarmowy15 g
-
Białka53 g
-
Sól1.2 g
Szczegóły
-
Nie ma jeszcze pytań odnośnie tego artykułu.
Pytania i odpowiedzi
Zadaj pytanie dotyczące tego artykułu i uzyskaj odpowiedzi od licznej społeczności Naturlovers.
If you don't see it, check the spam, it may have been marked as spam.