Teksturowane białko sojowe
Oszczędzaj dzięki tym pakietom
-
Bezpieczna płatność z:
Opis
Teksturowane białko sojowe jest doskonałym źródłem białka pochodzącego z ziaren soi. Stanowi alternatywę dla białka pochodzenia zwierzęcego i doskonale sprawdza się w smacznych przepisach.
Soja należy do rodziny roślin strączkowych i jest źródłem wysokiej jakości białka roślinnego, które dostarcza wszystkich aminokwasów, zarówno niezbędnych, jak i nieistotnych.
Oprócz dużej ilości białka ma znaczne spożycie błonnika z niewielką ilością soli lub tłuszczów nasyconych.
Sposób przyjmowania
Pozostaw do namoczenia przez 15 minut i przygotuj do smaku. Przyjmuj jako substytut mięsa zwierzęcego.
Warunki przechowywania
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Po otwarciu przechowywać pojemnik szczelnie zamknięty.
Składniki
Teksturowane białko sojowe.
Tabela żywieniowa
-
Dla 100 g
-
Wartość energetyczna320 kcal
-
Tłuszcze / Lipidy0.5 g
-
Nasycone kwasy tłuszczowe0.1 g
-
Węglowodany / Kwasy tłuszczowe19 g
-
Cukry12 g
-
Błonnik pokarmowy17 g
-
Białka51 g
-
Sól0.01 g
Szczegóły
-
Nie ma jeszcze pytań odnośnie tego artykułu.
Pytania i odpowiedzi
Zadaj pytanie dotyczące tego artykułu i uzyskaj odpowiedzi od licznej społeczności Naturlovers.
If you don't see it, check the spam, it may have been marked as spam.