Oliwki Picual
Oszczędzaj dzięki tym pakietom
-
Bezpieczna płatność z:
Wartości produktów
-
BIO-ECO Produkcja ekologiczna, która szanuje środowisko naturalne i jest wolna od pestycydów i GMO
-
Oliwki smaczne i co najważniejsze są organiczne
Aceitunas sabrosas y lo mas importante que son ecológicas
Tłumaczone z naturitas.es
Zobacz oryginał
Oliwki Picual opinii
Based in 1 review
-
5 stars1
-
4 stars0
-
3 stars0
-
2 stars0
-
1 star0
Opis
Oliwki Cal Valls Picual są bardzo bogate w olej, który stanowi około 27% ich całkowitej masy. Uprawiane metodą upraw ekologicznych (bez nawozów, insektycydów i herbicydów do syntezy chemicznej). Jest to żywność zawierająca zdrowe tłuszcze jednonienasycone, które obniżają poziom złego cholesterolu i są bogate w witaminy A i E. Nazwa „Picual” pochodzi od spiczastego kształtu tej odmiany drzewa oliwnego. Ta oliwka ma dość specyficzny smak: mocny, lekko gorzki i pikantny; ma nawet pewien drzewny posmak. Jest najbogatszy w kwas oleinowy, który zapobiega ryzyku sercowo-naczyniowemu.
Sposób przyjmowania
Idealny do przekąsek, także do rosyjskiej sałatki.
Warunki przechowywania
Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu, chronić przed bezpośrednim światłem.
Składniki
Oliwka Picual*, woda, sól morska, rośliny aromatyczne*.
* Z upraw ekologicznych
Certyfikat
ES-ECO-019-CT
Tabela żywieniowa
-
Dla 100 g
-
Wartość energetyczna155 kcal
-
Tłuszcze / Lipidy15.3 g
-
Nasycone kwasy tłuszczowe2.7 g
-
Węglowodany / Kwasy tłuszczowe4.7 g
-
Cukry0.3 g
-
Błonnik pokarmowy3.4 g
-
Białka1.5 g
-
Sól2.2 g
Szczegóły
-
Nie ma jeszcze pytań odnośnie tego artykułu.
Pytania i odpowiedzi
1 pytania
Zadaj pytanie dotyczące tego artykułu i uzyskaj odpowiedzi od licznej społeczności Naturlovers.
If you don't see it, check the spam, it may have been marked as spam.