całe umeboshi
Oszczędzaj dzięki tym pakietom
-
Bezpieczna płatność z:
Opis
Yang Tse Whole Umeboshi to marynata ume (japońska odmiana śliwki zwana także japońską morelą), która jest suszona, solona w beczkach i ważona na wierzchu, aby wycisnąć z niej sok. Kolor marynaty jest brązowy, ale zwyczajowo farbuje się ją na czerwono za pomocą zioła zwanego akajiso. Umeboshi ma kształt kulisty, a jego tekstura waha się od gładkiej do bardzo szorstkiej. Ma bardzo kwaśny i słony smak.
Sposób przyjmowania
Zaleca się bezpośrednio degustować, najlepiej na pusty żołądek. Jednakże ze względu na intensywny smak można go spożywać z innymi potrawami i napojami.
Warunki przechowywania
Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu.
Składniki
Śliwki Umé (72,6%), Sól morska (17%), Ocet Umeboshi (10,4%), Shiso.
-
Nie ma jeszcze pytań odnośnie tego artykułu.
Pytania i odpowiedzi
Zadaj pytanie dotyczące tego artykułu i uzyskaj odpowiedzi od licznej społeczności Naturlovers.
If you don't see it, check the spam, it may have been marked as spam.