Przecier z orzechów laskowych
Oszczędzaj dzięki tym pakietom
-
Bezpieczna płatność z:
Wartości produktów
-
Bezglutenowy Gwarantuje, że zawartość glutenu w produkcie końcowym jest równa lub mniejsza niż 20 mg / kg
-
Made in France Produkt wyprodukowany we Francji
-
BIO-ECO Produkcja ekologiczna, która szanuje środowisko naturalne i jest wolna od pestycydów i GMO
Opis
Puree z orzechów laskowych Jean Herve jest bardzo interesującym źródłem jedzenia i bardzo dobrym dodatkiem do diety wegetariańskiej. Jest odpowiedni dla wszystkich, młodych i starszych.
Można go nakładać cienką warstwą na chleb, ale można go również bardzo dobrze włączyć do potraw kulinarnych, głównie do deserów.
Wskazanie
Po wysuszeniu nad kominkiem orzechy laskowe są mielone kamieniem młyńskim. Dzięki temu trybowi suszenia nienasycone kwasy tłuszczowe zostają zachowane. Małe skórki i połamane kawałki są usuwane przez przesiewanie.
Sposób przyjmowania
Zaleca się rozcieńczyć łyżkę puree z orzechów laskowych dwiema łyżkami wody. Dodaj łyżkę octu lub soku z cytryny, łyżkę sosu sojowego (Tamari) i posiekane aromatyczne zioła.
Składniki
Włoskie orzechy laskowe.
Tabela żywieniowa
-
Dla 100 g
-
Wartość energetyczna693 kcal
-
Tłuszcze / Lipidy63.5 g
-
Nasycone kwasy tłuszczowe5.6 g
-
Węglowodany / Kwasy tłuszczowe5.5 g
-
Cukry5 g
-
Błonnik pokarmowy8.6 g
-
Białka16.4 g
-
Sól0.05 g
-
Fosfor330 mg
-
Potas707 mg
-
Magnezz238 mg
-
Miedź1.7 mg
-
Magnez1.5 mg
-
Witamina E17.5 mg
Szczegóły
-
Nie ma jeszcze pytań odnośnie tego artykułu.
Pytania i odpowiedzi
Zadaj pytanie dotyczące tego artykułu i uzyskaj odpowiedzi od licznej społeczności Naturlovers.
If you don't see it, check the spam, it may have been marked as spam.