Tamari Bio Sos sojowy
Oszczędzaj dzięki tym pakietom
-
Bezpieczna płatność z:
Wartości produktów
-
Bezglutenowy Gwarantuje, że zawartość glutenu w produkcie końcowym jest równa lub mniejsza niż 20 mg / kg
-
Nie zmienia swojej fermentacji, świetny smak i jakość wyczuwalna na podniebieniu czy gdziekolwiek.
Que no cambie su fermentación, estupendo sabor y se nota la calidad en el paladar o donde sea.
Tłumaczone z naturitas.es
Zobacz oryginał -
Towarzyszyć i dawać radość niemal wszystkim posiłkom.
PARA ACOMPAÑAR Y DAR ALEGRIA A CASI TODAS LAS COMIDAS.
Tłumaczone z naturitas.es
Zobacz oryginał -
Smak łagodny, nie nadmiernie słony, który jak na mój gust jest idealny.
De sabor suave, no es excesivamente salado, con lo cual para mi gusto es perfecto.
Tłumaczone z naturitas.es
Zobacz oryginał -
UŻYWAM GO DO PRZYPRAWIANIA PRZYGOTOWANEGO DANIA, NADAJE WSZYSTKO PRZYJEMNY SMAK.
LO UTILIZO PARA SAZONAR CUALQUIER PLATO PREPARADO, LE DA UN SABOR AGRADABLE A TODO.
Tłumaczone z naturitas.es
Zobacz oryginał
Tamari Bio Sos sojowy opinii
Based in 14 reviews
-
5 stars12
-
4 stars2
-
3 stars0
-
2 stars0
-
1 star0
Opis
Mimasa Organic Tamari Soy Sauce to sos sojowy fermentowany solą i wodą, bez pszenicy, produkowany w prefekturze Aichi (centralno-zachodnia Japonia).
Wskazanie
Tamari bez pszenicy jest produktem ubocznym miso. Jest zrobiony z płynu, który soja wydziela podczas fermentacji miso. Ma mocniejszy i wyraźniejszy smak i aromat, ale jednocześnie wykwintny i gęstszą konsystencję.
Firma Mimasa sprzedaje wyłącznie sosy sojowe wytwarzane tradycyjnie w procesie, w wyniku którego powstaje produkt o wyjątkowej jakości i aromacie. W opracowaniu ekologicznego tamari Mimasa używane są tylko najwyższej jakości składniki, bez produktów chemicznych, a fermentacja odbywa się z poszanowaniem czasu (od 18 do 24 miesięcy, w beczkach cedrowych) i mistrzostwa wyuczonego z pokolenia na pokolenie.
Tamari uzyskuje się w procesie fermentacji, począwszy od całych ziaren soi, do których dodaje się wodę i sól.
Te same enzymy, które działają na soję podczas fermentacji, stają się ważnymi i aktywnymi czynnikami trawiennymi, gdy dostają się do organizmu człowieka. Oprócz swoich nieodłącznych właściwości trawiennych tamari służy również do stymulacji wydzielania soków trawiennych w żołądku. Ponieważ enzymy tamari są substancjami organicznymi pochodzącymi bezpośrednio z tradycyjnych procesów fermentacji, nie występują w komercyjnie produkowanych sosach sojowych.
Sposób przyjmowania
Zaleca się stosowanie organicznego sosu sojowego Tamari, aby dodać smaku do wielu przepisów, ponieważ dobrze komponuje się z szeroką gamą składników. Kilka kropli organicznego tamari Mimasa dodanego do gotowania mięsa i ryb nadaje im niezrównany smak. Może być stosowany przez osoby będące na diecie bezglutenowej.
Warunki przechowywania
Przechowywać w temperaturze pokojowej w chłodnym, suchym miejscu.
Składniki
Bio Tamari sos sojowy.
Certyfikat
ES-ECO-019-CT
Tabela żywieniowa
-
Dla 100 g
-
Wartość energetyczna83 kcal
-
Węglowodany / Kwasy tłuszczowe7.2 g
-
Cukry0.5 g
-
Białka14 g
-
Sól5.17 g
Szczegóły
-
Nie ma jeszcze pytań odnośnie tego artykułu.
Pytania i odpowiedzi
1 pytania
Zadaj pytanie dotyczące tego artykułu i uzyskaj odpowiedzi od licznej społeczności Naturlovers.
If you don't see it, check the spam, it may have been marked as spam.