Mimasa
Tamari Bio Sos sojowy
21,82 zł Msrp Price 22,37 zł
Potrzebuejsz pomocy?
TYLKO W APLIKACJI! -5% zniżki na pierwsze zamówienie. Kupon: APPLOVERS

Tamari Bio Sos sojowy

125 ml
Ocena sklepu (4.70 / 5) DOSKONAŁY
Mimasa Organic Tamari Soy Sauce to sos sojowy fermentowany solą i wodą, bez pszenicy, produkowany w prefekturze Aichi (centralno-zachodnia Japonia).
Zobacz opis
21,82 zł Msrp Price 22,37 zł
W magazynie
Kup to dzisiaj i odbierz to od
Nie możemy potwierdzić terminu dostawy. Prosimy o kontakt w celu uzyskania dalszych informacji.
Ocena sklepu (4.70 / 5) DOSKONAŁY
  • Bezpieczna płatność z:

    • mastercard
    • visa
    • maestro
    • paypal
    • google play
    • apple pay

Zwroty

Jest możliwość dokonania zwrotu produktu, jeśli nie był on używany i posiada orginalne opakowanie w ciągu 14 dni od daty dostarczenia zamównia.

Przedstawimy, krok po kroku, jak działa zwrot zamówienia:

  1. Prosimy o kontakt z naszym Działem Obsługi Klienta podając numer zamówienia.
  2. Zapakować i przygotować paczkę.
  3. Wręczyć przesyłkę kurierowi.
  4. Czekaj na zwrot pieniędzy na ten sam sposób płatności.

Jak mogę poprosić o zwrot pieniędzy?

Wartości produktów

  • Bezglutenowy
    Gwarantuje, że zawartość glutenu w produkcie końcowym jest równa lub mniejsza niż 20 mg / kg

Opis

Pytania i odpowiedzi (0)

Opis

Mimasa Organic Tamari Soy Sauce to sos sojowy fermentowany solą i wodą, bez pszenicy, produkowany w prefekturze Aichi (centralno-zachodnia Japonia).

Wskazanie

Tamari bez pszenicy jest produktem ubocznym miso. Jest zrobiony z płynu, który soja wydziela podczas fermentacji miso. Ma mocniejszy i wyraźniejszy smak i aromat, ale jednocześnie wykwintny i gęstszą konsystencję.

Firma Mimasa sprzedaje wyłącznie sosy sojowe wytwarzane tradycyjnie w procesie, w wyniku którego powstaje produkt o wyjątkowej jakości i aromacie. W opracowaniu ekologicznego tamari Mimasa używane są tylko najwyższej jakości składniki, bez produktów chemicznych, a fermentacja odbywa się z poszanowaniem czasu (od 18 do 24 miesięcy, w beczkach cedrowych) i mistrzostwa wyuczonego z pokolenia na pokolenie.

Tamari uzyskuje się w procesie fermentacji, począwszy od całych ziaren soi, do których dodaje się wodę i sól.

Te same enzymy, które działają na soję podczas fermentacji, stają się ważnymi i aktywnymi czynnikami trawiennymi, gdy dostają się do organizmu człowieka. Oprócz swoich nieodłącznych właściwości trawiennych tamari służy również do stymulacji wydzielania soków trawiennych w żołądku. Ponieważ enzymy tamari są substancjami organicznymi pochodzącymi bezpośrednio z tradycyjnych procesów fermentacji, nie występują w komercyjnie produkowanych sosach sojowych.

Sposób przyjmowania

Zaleca się stosowanie organicznego sosu sojowego Tamari, aby dodać smaku do wielu przepisów, ponieważ dobrze komponuje się z szeroką gamą składników. Kilka kropli organicznego tamari Mimasa dodanego do gotowania mięsa i ryb nadaje im niezrównany smak. Może być stosowany przez osoby będące na diecie bezglutenowej.

Warunki przechowywania

Przechowywać w temperaturze pokojowej w chłodnym, suchym miejscu.

Składniki

Bio Tamari sos sojowy.

Certyfikat

ES-ECO-019-CT

SKU: LP-0044567
B9URHE6DKQ4

Tabela żywieniowa

  • Dla 100 g
  • Wartość energetyczna
    83 kcal
  • Węglowodany / Kwasy tłuszczowe
    7.2 g
  • Cukry
    0.5 g
  • Białka
    14 g
  • Sól
    5.17 g

Szczegóły

  1. Nie ma jeszcze pytań odnośnie tego artykułu.

Pytania i odpowiedzi

Zadaj pytanie dotyczące tego artykułu i uzyskaj odpowiedzi od licznej społeczności Naturlovers.