Pomidorowa passata
Oszczędzaj dzięki tym pakietom
-
Bezpieczna płatność z:
Wartości produktów
-
Made in Italy Produkt wytworzony we Włoszech
-
BIO-ECO Produkcja ekologiczna, która szanuje środowisko naturalne i jest wolna od pestycydów i GMO
Opis
Przecier pomidorowy Elsa Nero jest wytwarzany z pomidorów o długich łodygach, do których należą Coimbra, Ercole i inne odmiany uprawiane w około 25 gospodarstwach w Delcie Padu, między prowincjami Ferrara i Rawenna.
Wskazanie
Odmiany pomidorów, które wybraliśmy do stworzenia naszej gamy gotowych do użycia sosów, charakteryzują się zwartym i dobrze zbudowanym miąższem oraz słodkim i delikatnym smakiem.
Pomidory zbierane w lipcu, sierpniu i wrześniu na odpowiednim poziomie dojrzałości są średnio przetwarzane w celu zachowania smaków, aromatów i właściwości odżywczych. Po umyciu i posortowaniu skórkę z pomidorów usuwa się za pomocą pary, dopiero potem pomidory są kruszone, przecierane i zagęszczane. Produkt jest doprowadzany do wysokich temperatur, butelkowany i pasteryzowany, aby zapewnić stabilność w czasie.
Od pola do przetwarzania właściwości organoleptyczne pomidora są stale sprawdzane i weryfikowane, aby zapewnić najlepszy możliwy smak.
Sposób przyjmowania
Zaleca się spożyć w ciągu 3-4 dni po otwarciu.
Warunki przechowywania
Po otwarciu przechowywać w lodówce.
Składniki
Pomidor.
Certyfikat
IT-BIO-009 Rolnictwo WłochyTabela żywieniowa
-
Dla 100 g
-
Wartość energetyczna33 kcal
-
Tłuszcze / Lipidy0 g
-
Nasycone kwasy tłuszczowe0 g
-
Węglowodany / Kwasy tłuszczowe5.3 g
-
Cukry4.4 g
-
Błonnik pokarmowy2.7 g
-
Białka1.7 g
-
Sól0 g
Szczegóły
-
Nie ma jeszcze pytań odnośnie tego artykułu.
Pytania i odpowiedzi
Zadaj pytanie dotyczące tego artykułu i uzyskaj odpowiedzi od licznej społeczności Naturlovers.
If you don't see it, check the spam, it may have been marked as spam.