Ghee Clarified Butter Ayurveda Eco
Oszczędzaj dzięki tym pakietom
-
Bezpieczna płatność z:
Wartości produktów
-
Keto Produkt odpowiedni dla diety Keto
-
BIO-ECO Produkcja ekologiczna, która szanuje środowisko naturalne i jest wolna od pestycydów i GMO
-
Pierwszy raz go kupiłem i dobre opinie
La primera vez que lo compro y buen feedback
Tłumaczone z naturitas.es
Zobacz oryginał -
To najlepsze ghee, jakie kiedykolwiek próbowałem. radzę
È il migliore ghee mai provato. Lo consiglio
Tłumaczone z naturitas.it
Zobacz oryginał -
Odkąd go odkryłem, nie kupuję nawet więcej masła niż to. Zdrowsze i zdrowsze
Desde que la he decubierto ya ni compro mas mantequillas que esta. Mas sana i saludable
Tłumaczone z naturitas.es
Zobacz oryginał
Ghee Clarified Butter Ayurveda Eco opinii
Based in 3 reviews
-
5 stars3
-
4 stars0
-
3 stars0
-
2 stars0
-
1 star0
Opis
Ghee Caldes d'Estrac (masło klarowane) 100% ajurwedy, rzemieślnik, to pokarm składający się z czystego tłuszczu o wysokiej gęstości, znanego jako „dobre lipoproteiny”, który pochodzi z ekologicznego mleka krowiego i trawy.
Wskazanie
Posiada bardzo wysoki punkt dymienia, co sprawia, że nie pali się szybko jak masło i nie wytwarza toksyn jak inne oleje i tłuszcze pod wpływem wysokiej temperatury. W niektórych miejscach w Indiach używa się go do wypieku różnych rodzajów chleba, do przygotowania popcornu.
Ma delikatnie prażony smak, który dobrze komponuje się również z różnymi przyprawami, w tym z mocnymi, co czyni go podstawą kuchni ajurwedyjskiej, szeroko stosowanym w potrawach wegetariańskich oraz w krajach takich jak Indie i Tajlandia. Spróbuj użyć go z dowolnymi przyprawami, ziołami lub przyprawami, takimi jak czosnek, kurkuma, kminek, rozmaryn, imbir, cynamon.
Posiada 27% olejków jednonienasyconych. W jego recepturze znajduje się znaczna ilość antyoksydantów (zmiataczy wolnych rodników), a także witaminy A, D, E i K.
Sposób przyjmowania
Polecany jest ze względu na bogaty smak i wysoką temperaturę dymienia, dzięki czemu doskonale nadaje się do smażenia, przyrumieniania, smażenia, pieczenia, gotowania, grillowania, towarzyszących warzyw i ogólnie jest stosowany do wszelkiego rodzaju przepisów z różnych kuchni świata.. stosując tłuszcze, dostarczając w kuchni wartości odżywcze. Możesz również rozsmarować go bezpośrednio na chlebie.
Warunki przechowywania
Może być przechowywany w temperaturze pokojowej lub w lodówce. Najlepiej nie wyjmować go z lodówki, jego konsystencja będzie bardziej jedwabista. Jego data ważności to dwa lata, ale po otwarciu zaleca się spożycie go w ciągu sześciu miesięcy.
Składniki
Ekologiczne masło krowie klarowane (fermenty tłuszczowe i mleczne).
Certyfikat
ES-ECO-019-CT
Tabela żywieniowa
-
Dla 100 ml
-
Wartość energetyczna894 kcal
-
Tłuszcze / Lipidy99 g
-
Nasycone kwasy tłuszczowe63 g
-
Węglowodany / Kwasy tłuszczowe0.44 g
-
Cukry0.44 g
-
Błonnik pokarmowyg
-
Białka0.28 g
-
Sól0.01 g
Szczegóły
-
Nie ma jeszcze pytań odnośnie tego artykułu.
Pytania i odpowiedzi
Zadaj pytanie dotyczące tego artykułu i uzyskaj odpowiedzi od licznej społeczności Naturlovers.
If you don't see it, check the spam, it may have been marked as spam.