Ghee Clarified Butter Ayurveda Eco
Oszczędzaj dzięki tym pakietom
-
Bezpieczna płatność z:
Wartości produktów
-
Keto Produkt odpowiedni dla diety Keto
-
BIO-ECO Produkcja ekologiczna, która szanuje środowisko naturalne i jest wolna od pestycydów i GMO
-
Jest mięciutki, kupiłam go po raz pierwszy, ale nie ostatni.
Es suave y es la primera que lo compro pero no será la última
Tłumaczone z naturitas.es
Zobacz oryginał -
Dobre dla znacznie zdrowszej kuchni
Bien pour une cuisine beaucoup plus saine
Tłumaczone z naturitas.fr
Zobacz oryginał -
Idealny do posmarowania tostem na śniadanie
Perfecta para untar con tostadas para desayunar
Tłumaczone z naturitas.es
Zobacz oryginał
Ghee Clarified Butter Ayurveda Eco opinii
Based in 4 reviews
-
5 stars2
-
4 stars2
-
3 stars0
-
2 stars0
-
1 star0
Opis
Ghee Caldes d'Estrac (masło klarowane) 100% ajurwedy, rzemieślnicze, bliskość, ekologiczne, certyfikowane przez CCPAE i UE, to żywność składająca się z czystego tłuszczu o wysokiej gęstości, znanego jako „dobry cholesterol”, który pochodzi z krowiego mleko – w naszym przypadku ekologiczne iz pastwisk. Można go stosować w kuchni, zachowując te same kryteria, z którymi zwykle stosujemy inne tłuszcze (olej, masło...) zarówno w daniach słodkich, jak i słonych.
Posiada bardzo wysoki punkt dymienia, co oznacza, że nie pali się szybko jak masło i nie wytwarza toksyn jak inne oleje i tłuszcze pod wpływem wysokiej temperatury. W niektórych miejscach w Indiach używa się go do wypieku różnych rodzajów chleba, przygotowania popcornu...
Ma delikatnie prażony smak, który dobrze komponuje się również z różnymi przyprawami, w tym z mocnymi, co czyni go podstawą kuchni ajurwedyjskiej, szeroko stosowanym w potrawach wegetariańskich oraz w krajach takich jak Indie i Tajlandia. Spróbuj użyć go z dowolnym rodzajem przypraw, ziół lub przypraw, takich jak czosnek, kurkuma, kminek, rozmaryn, imbir, cynamon...
Wskazanie
Ghee Caldes d'Estrac nie jest masłem, chociaż przypomina je wyglądem i jest zwykle tak nazywane. W procesie rzemieślniczym usunęliśmy z mleka wszystkie pierwiastki mleczne, wodę, kazeinę, pozostawiając czysty tłuszcz o dużej gęstości, którego organizm potrzebuje w zrównoważonych ilościach do wykonywania wielu codziennych procesów.
Kołysani w naszym mieście Caldes d'Estrac (Prowincja Barcelona), poznaliśmy ten przepis zarejestrowany w księgach ajurwedyjskich z ponad 5000 lat istnienia w Espacio del Silencio -jego producenta- w jego oryginalnej formie i zaadaptowany do lokalnego / format rzemieślniczy. Ajurweda oznacza w sanskrycie „naukę życia”
Zawiera od 2 do 3% oleju linolowego.
Posiada 27% olejków jednonienasyconych. W jego recepturze znajduje się znaczna ilość antyoksydantów (zmiataczy wolnych rodników), a także witaminy A, D, E i K.
Witamina A jest witaminą rozpuszczalną w tłuszczach, którą organizm pozyskuje z pożywienia i pomaga w utrzymaniu wzroku, układu odpornościowego i zdolności do reprodukcji. Zapewnia również korzyści między innymi sercu, płucom i nerkom. Wspomaga rozwój kości, zębów, tkanek miękkich, błon śluzowych i skóry. Pomaga również w tworzeniu siatkówki, dlatego znany jest również jako retinol.
Witamina D jest składnikiem odżywczym obecnym w niektórych produktach spożywczych, niezbędnym dla zdrowia i utrzymania mocnych kości. W ten sam sposób mięśnie potrzebują tej witaminy do ruchu. Wraz z wapniem witamina D pomaga chronić osoby starsze przed osteoporozą
Witamina K jest ważna dla krzepnięcia krwi, zdrowia kości i skóry, a także innych funkcji organizmu. Posiada zdolność redukcji cieni, zaczerwienień twarzy, a nawet siniaków powstałych po zabiegu chirurgicznym. To, co możemy zobaczyć na półkach drogeryjnych jako serum, żele czy kremy przeciw cieniom, których nazwa jest znacznie popularniejsza wśród konsumentów.
Witamina E Jest witaminą rozpuszczalną w tłuszczach, to znaczy wchodzi w skład tych witamin, które rozpuszczają się w tłuszczach i lipidach naszego organizmu. Ma działanie przeciwutleniające, opóźnia starzenie się, jest ważne dla wzroku, reprodukcji, zdrowia krwi, mózgu i skóry. Poprawia układ odpornościowy, zdrowie skóry i włosów, dzieje się to dzięki właściwościom antyoksydacyjnym, poprawia również niektóre stany skóry. Poprawia wytrzymałość i siłę mięśni, dzięki działaniu antyoksydacyjnemu, które zapewnia poprawę uszkodzeń oksydacyjnych tkanek wywołanych wysiłkiem fizycznym. Co może zwiększyć wytrzymałość i siłę mięśni, a także poprawia stłuszczenie wątroby dzięki działaniu przeciwutleniającemu
Korzyści zdrowotne i zdrowotne:
- Rewitalizacja
- Wspomaga i poprawia pamięć
- Zaburzenia trawienia, takie jak zapalenie żołądka, wrzody...
- zaparcie
- Równoważy układ nerwowy
- Pomaga oczyścić jelita
- Naturalny przeciwutleniacz
- Procesy zakaźne i gorączkowe
- Smaruje stawy
- Schorzenia skóry
- Wysypki
-Jako maseczkę na twarz
- Oparzenia
- podrażnienia skóry spowodowane promieniami słonecznymi
Sposób przyjmowania
Ze względu na swój bogaty smak i wysoką temperaturę dymienia, doskonale nadaje się do smażenia, przyrumieniania, smażenia, pieczenia, gotowania, grillowania, towarzyszących warzyw i ogólnie jest używany do stosowania we wszelkiego rodzaju przepisach z różnych kuchni świata do czas na wykorzystanie tłuszczu, dodając wartości odżywczej do Twojej kuchni. Możesz również rozsmarować go bezpośrednio na chlebie.
Warunki przechowywania
Może być przechowywany w temperaturze pokojowej lub w lodówce. Najlepiej nie wyjmować go z lodówki, jego konsystencja będzie bardziej jedwabista.
Jego data ważności to dwa lata, ale po otwarciu zaleca się spożyć w ciągu sześciu miesięcy.
Składniki
Ekologiczne masło krowie klarowane (fermenty tłuszczowe i mleczne).
Certyfikat
ES-ECO-019-CT
Tabela żywieniowa
-
Dla 100 ml
-
Wartość energetyczna894 kcal
-
Tłuszcze / Lipidy99 g
-
Nasycone kwasy tłuszczowe63 g
-
Węglowodany / Kwasy tłuszczowe0.44 g
-
Cukry0.44 g
-
Błonnik pokarmowyg
-
Białka0.28 g
-
Sól0.01 g
Szczegóły
-
Nie ma jeszcze pytań odnośnie tego artykułu.
Pytania i odpowiedzi
3 pytania
Zadaj pytanie dotyczące tego artykułu i uzyskaj odpowiedzi od licznej społeczności Naturlovers.
If you don't see it, check the spam, it may have been marked as spam.