Organiczny ocet ryżowy
Oszczędzaj dzięki tym pakietom
-
Bezpieczna płatność z:
Wartości produktów
-
BIO-ECO Produkcja ekologiczna, która szanuje środowisko naturalne i jest wolna od pestycydów i GMO
Opis
Organiczny ocet ryżowy od La Finestra sul Cielo. Ocet ryżowy to apetyczna przyprawa wytwarzana w wyniku rocznej fermentacji ryżu w kadziach z terakoty, przekształcając go najpierw w alkohol, a następnie w ocet. Jego smak, mniej kwaśny, bardziej miękki i pełniejszy niż ocet winny, doskonale komponuje się z każdym daniem zbożowym, warzywnym i wodorostowym, podkreślając jego smak bez jego modyfikacji. Można go stosować jako substytut konwencjonalnego octu. Kwasowość 4,5%.
Sposób przyjmowania
Dodaj kilka kropli bezpośrednio do gotowanych lub surowych warzyw, aby poprawić ich smak. Można go również mieszać z sosem sojowym i olejem sezamowym lub śmietaną, aby stworzyć bogatą przyprawę idealną do sałatek.
Środki ostrożności
Może zawierać śladowe ilości soi i glutenu.
Warunki przechowywania
Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu.
Składniki
Woda, ryż brązowy* (13%), sól morska, zarodniki Koji (Aspergillus oryzae).
*z upraw ekologicznych
Certyfikat
IT-BIO-014 Rolnictwo spoza UE
Tabela żywieniowa
-
Dla 100 ml
-
Wartość energetyczna16 kcal
-
Tłuszcze / Lipidy0 g
-
Nasycone kwasy tłuszczowe0 g
-
Węglowodany / Kwasy tłuszczowe3.5 g
-
Cukry0 g
-
Błonnik pokarmowy0 g
-
Białka0.5 g
-
Sól25.48 g
Szczegóły
-
Nie ma jeszcze pytań odnośnie tego artykułu.
Pytania i odpowiedzi
Zadaj pytanie dotyczące tego artykułu i uzyskaj odpowiedzi od licznej społeczności Naturlovers.
If you don't see it, check the spam, it may have been marked as spam.