Organiczny ocet ryżowy
Oszczędzaj dzięki tym pakietom
-
Bezpieczna płatność z:
Wartości produktów
-
Ecocert Produkt ekologiczny certyfikowany przez ECOCERT
-
Bez konserwantów Nie zawiera dodatków przedłużających trwałość produktu
-
Bez sztucznych aromatów Nie zawiera dodatków środków aromatyzujących.
-
BIO-ECO Produkcja ekologiczna, która szanuje środowisko naturalne i jest wolna od pestycydów i GMO
-
Mniej mocny w smaku niż ocet jabłkowy… to się zmienia
Moins fort en goût que le vinaigre de cidre..ça change
Tłumaczone z naturitas.fr
Zobacz oryginał
Organiczny ocet ryżowy opinii
Based in 2 reviews
-
5 stars2
-
4 stars0
-
3 stars0
-
2 stars0
-
1 star0
Opis
Bio ocet ryżowy jest używany w Japonii do przygotowywania tradycyjnych potraw oraz do marynat w celu zmniejszenia silnego zapachu niektórych ryb i mięs. Know-how tej japońskiej tradycji w połączeniu z niesamowitą alchemią fermentacji brązowego ryżu sprawiają, że produkt ten jest rzadkim i cennym daniem, zarówno pod względem smaku, jak i wartości odżywczych.
Wskazanie
Ten produkt jest słodszy niż inne ocet (kwasowość 4,5%), wniesie szczególny aromat i nową świeżość do Twoich przystawek. Jak większość przypraw w kuchni japońskiej, przyprawa do brązowego ryżu jest bardzo popularna ze względu na swoje właściwości odżywcze. Pobudza apetyt, ułatwia wiązanie wapnia, a jego enzymy sprzyjają trawieniu i przyswajaniu pokarmu, któremu towarzyszy. W kuchni makrobiotycznej pierwszeństwo ma ten ocet, ponieważ jest bardziej miękki, mniej agresywny i lekkostrawny.
Sposób przyjmowania
Zaleca się stosować jako klasyczny ocet. Jej słodko-kwaskowaty smak to rozkosz do przyrządzania wszelkiego rodzaju sosów i winegretów, marynat (rybnych, tofu itp.) czy też do odglawiania soków kuchennych. Jest również tradycyjnie używany do aromatyzowania maki i ryżu do sushi, ponieważ dodany po ugotowaniu ryżu do sushi poprawia jego konsystencję i smak oraz optymalizuje jego strawność.
Warunki przechowywania
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.
Składniki
Woda, brązowy ryż*, fermentacja: Aspergillus Oryzae.
(*) Z rolnictwa ekologicznego.
Tabela żywieniowa
-
Dla 100 g
-
Wartość energetyczna14 kcal
-
Tłuszcze / Lipidyg
-
Nasycone kwasy tłuszczoweg
-
Węglowodany / Kwasy tłuszczoweg
-
Cukryg
-
Błonnik pokarmowyg
-
Białkag
-
Sól0.03 g
Szczegóły
-
Nie ma jeszcze pytań odnośnie tego artykułu.
Pytania i odpowiedzi
Zadaj pytanie dotyczące tego artykułu i uzyskaj odpowiedzi od licznej społeczności Naturlovers.
If you don't see it, check the spam, it may have been marked as spam.