Olej z pestek winogron
Wartości produktów
-
BIO-ECO Produkcja ekologiczna, która szanuje środowisko naturalne i jest wolna od pestycydów i GMO
Opis
Jest olejem otrzymywanym z tłoczenia pestek winogron pochodzenia włoskiego i ma wielorakie zastosowanie zarówno w kuchni, jak iw dermokosmetykach. Smak jest świeży i delikatny, z zapachem winogron i lekką nutą orzecha.
Wskazanie
Olej ten jest bogaty w kwas oleinowy i kwas linolowy (Omega-6), które pomagają w utrzymaniu prawidłowego poziomu lipoprotein LDL we krwi. Pestki winogron są również szczególnie bogate w klasę naturalnych polifenoli, procyjanidyn, które, jak się uważa, pomagają utrzymać zdrowe tętnice i naczynia krwionośne. Zawiera również duże ilości witamin E (27 mg, 225% RWS), niezwykle ważnych dla ograniczenia działania wolnych rodników. Doskonały do smażenia, ponieważ ma wysoką temperaturę dymienia (200 ° C), dzięki czemu zachowuje swoje właściwości w niezmienionym stanie.
Sposób przyjmowania
Na surowo zaleca się przyrządzanie sałatek lub warzyw gotowanych na parze oraz do przyrządzania wszelkich potraw, od risotto po warzywa.
Warunki przechowywania
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Czas trwania 9 miesięcy.
Składniki
Rafinowany olej z pestek winogron (100%).
-
Nie ma jeszcze pytań odnośnie tego artykułu.
Pytania i odpowiedzi
Zadaj pytanie dotyczące tego artykułu i uzyskaj odpowiedzi od licznej społeczności Naturlovers.
If you don't see it, check the spam, it may have been marked as spam.