Mimasa
Mugi Miso + jęczmień
29,42 zł Msrp Price 32,89 zł
Potrzebuejsz pomocy?
TYLKO W APLIKACJI! -5% zniżki na pierwsze zamówienie. Kupon: APPLOVERS

Mugi Miso + jęczmień

300 g
-11%
Ocena sklepu (4.70 / 5) DOSKONAŁY
Jęczmień Mugi Miso + Mimasa jest wytwarzany z soi zmieszanej z jęczmieniem i charakteryzuje się słodkim smakiem, mimo że do jego przygotowania używana jest również sól morska.
Zobacz opis
29,42 zł Msrp Price 32,89 zł
W magazynie
Kup to dzisiaj i odbierz to od
Nie możemy potwierdzić terminu dostawy. Prosimy o kontakt w celu uzyskania dalszych informacji.
Ocena sklepu (4.70 / 5) DOSKONAŁY
  • Bezpieczna płatność z:

    • mastercard
    • visa
    • maestro
    • paypal
    • google play
    • apple pay

Zwroty

Jest możliwość dokonania zwrotu produktu, jeśli nie był on używany i posiada orginalne opakowanie w ciągu 14 dni od daty dostarczenia zamównia.

Przedstawimy, krok po kroku, jak działa zwrot zamówienia:

  1. Prosimy o kontakt z naszym Działem Obsługi Klienta podając numer zamówienia.
  2. Zapakować i przygotować paczkę.
  3. Wręczyć przesyłkę kurierowi.
  4. Czekaj na zwrot pieniędzy na ten sam sposób płatności.

Jak mogę poprosić o zwrot pieniędzy?

  1. Opublikowano 25.08.2022

    Lubię robić zupy miso i ta marka jest najlepsza

    Me gusta hacer sopas de miso y esta marca es la mejor

    Tłumaczone z naturitas.es

    Zobacz oryginał
  2. Opublikowano 22.09.2022

    Wspaniała zupa ciepła i rozpuszczona, która świetnie się czuje.

    Sopa magnífica calentita y disuelta que sienta fenomenal.

    Tłumaczone z naturitas.es

    Zobacz oryginał
  3. Opublikowano 4.11.2022

    Zwykle dodaję go do zup warzywnych.

    Suelo añadirlo a las sopas de verduras.

    Tłumaczone z naturitas.es

    Zobacz oryginał
  4. Opublikowano 31.08.2021

    PIJĘ GO WIELE POPOŁUDNI ROZPUSZCZONE Z HERBATĄ KUKICHA, KUZU I PASTĄ UMEBOSHI,

    LO TOMO MUCHAS TARDES DISUELTO CON TE KUKICHA, KUZU Y PASTA UMEBOSHI,

    Tłumaczone z naturitas.es

    Zobacz oryginał
  5. Opublikowano 23.08.2021

    Bardzo dobry przyrząd do przecierów i zup.

    Muy buen implemento alimenticio para purés y sopas.

    Tłumaczone z naturitas.es

    Zobacz oryginał

Mugi Miso + jęczmień opinii

Based in 13 reviews

  1. 5 stars
    9
  2. 4 stars
    3
  3. 3 stars
    1
  4. 2 stars
    0
  5. 1 star
    0

Opis

reviews (13)

Pytania i odpowiedzi (1)

Opis

Jęczmień Mugi Miso + Mimasa jest wytwarzany z soi zmieszanej z jęczmieniem i charakteryzuje się słodkim smakiem, mimo że do jego przygotowania używana jest również sól morska.

Wskazanie

Jest wytwarzany z soi zmieszanej z jęczmieniem i charakteryzuje się słodkim smakiem, mimo że do jego przygotowania używa się również soli morskiej. Koji (Aspergillus oryzae) najpierw miesza się z jęczmieniem, a po sfermentowaniu wiąże się z soją. Fermentacje Mimasa mugi miso przez 18 miesięcy, zgodnie z wielowiekowymi tradycyjnymi metodami, w beczkach cedrowych w temperaturze pokojowej. Podczas fermentacji bakterie i enzymy koji są aktywowane, a aby zapobiec utlenianiu, ciężkie kamienie umieszcza się na beczkach, aby zmiażdżyć mieszaninę i oddzielić pastę miso od powietrza i przyspieszyć fermentację.

Do produkcji Mimasa mugi miso używa się wyłącznie naturalnych składników (soja niemodyfikowana genetycznie, jęczmień, woda, sól morska, skrobia ziemniaczana i nasiona koji), do uprawy których nie użyto nawozów ani innych produktów chemicznych. Rezultatem jest produkt o wyjątkowym aromacie i jakości, bardzo bogaty w składniki odżywcze. Misos, w których proces fermentacji jest przyspieszany przez ciepło, tracą te składniki odżywcze. To samo dotyczy dodawania konserwantów i barwników. Enzymy trawienne i aminokwasy znajdziemy tylko w naturalnie sfermentowanym misosie przez co najmniej ponad rok, z zastrzeżeniem wahań temperatur w poszczególnych porach roku.

Soja, główny składnik mugi miso, jest bogata w białko, ale trudna do strawienia. W miso białko sojowe rozkłada się na aminokwasy podczas fermentacji, co nie tylko ułatwia trawienie, ale także pomaga układowi trawiennemu i ponownie wypełnia florę jelitową.

Miso to najzdrowszy i najłatwiejszy sposób na przyswojenie białka sojowego. Do jego produkcji wykorzystuje się całe ziarno soi, w tym skórkę. W ten sposób miso ma dodatkową zaletę takich substancji jak saponina, kwas linolowy i lecytyna, które pomagają w rozpuszczeniu cholesterolu związanego ze ścianami krwi. Dlatego miso pomaga zapobiegać wysokiemu ciśnieniu krwi, gromadzeniu się lipidów w osoczu i udarowi. Przyczynia się również do utrzymania elastyczności naczyń krwionośnych.

Sposób przyjmowania

Zaleca się przyjmować zwłaszcza jako przyprawę do zup, pasztetów, roślin strączkowych i płatków zbożowych. Zazwyczaj dodaje się go, gdy skończyliśmy gotować danie i wyłączyliśmy ogrzewanie. Następnie rozcieńczamy małą łyżeczkę Mimasa mugi miso na porcję w zupie lub bulionie. Niech odpocznie przez kilka minut, a my możemy służyć. Możesz także przygotować pyszne pasztety, mieszając je z organicznym tahini i wodą lub jako sos do sosów.

Pamiętaj, że nie trzeba dodawać soli, ponieważ jest to już przyprawa, która ma sól. Dlatego psowanie się kosztuje dużo, ale jeśli mieszkamy w ciepłym miejscu, lepiej jest włożyć go do lodówki po otwarciu pojemnika. Będąc fermentem, nie należy go gotować, ponieważ w przeciwnym razie straciłby swoje właściwości.

Składniki

Soja niemodyfikowana genetycznie, jęczmień, woda, sól morska, skrobia ziemniaczana, nasiona koji

SKU: LP-0001104
B9URMB35BA7

Tabela żywieniowa

  • Dla 100 g
  • Wartość energetyczna
    153 kcal
  • Tłuszcze / Lipidy
    5.8 g
  • Nasycone kwasy tłuszczowe
    1 g
  • Węglowodany / Kwasy tłuszczowe
    16.7 g
  • Cukry
    5.7 g
  • Białka
    11.8 g
  • Sól
    4 g

Szczegóły

  1. Nie ma jeszcze pytań odnośnie tego artykułu.

Pytania i odpowiedzi

1 pytania

Zadaj pytanie dotyczące tego artykułu i uzyskaj odpowiedzi od licznej społeczności Naturlovers.