Mugi Miso + jęczmień
Oszczędzaj dzięki tym pakietom
-
Bezpieczna płatność z:
-
Lubię robić zupy miso i ta marka jest najlepsza
Me gusta hacer sopas de miso y esta marca es la mejor
Tłumaczone z naturitas.es
Zobacz oryginał -
Wspaniała zupa ciepła i rozpuszczona, która świetnie się czuje.
Sopa magnífica calentita y disuelta que sienta fenomenal.
Tłumaczone z naturitas.es
Zobacz oryginał -
Zwykle dodaję go do zup warzywnych.
Suelo añadirlo a las sopas de verduras.
Tłumaczone z naturitas.es
Zobacz oryginał -
PIJĘ GO WIELE POPOŁUDNI ROZPUSZCZONE Z HERBATĄ KUKICHA, KUZU I PASTĄ UMEBOSHI,
LO TOMO MUCHAS TARDES DISUELTO CON TE KUKICHA, KUZU Y PASTA UMEBOSHI,
Tłumaczone z naturitas.es
Zobacz oryginał -
Bardzo dobry przyrząd do przecierów i zup.
Muy buen implemento alimenticio para purés y sopas.
Tłumaczone z naturitas.es
Zobacz oryginał
Mugi Miso + jęczmień opinii
Based in 13 reviews
-
5 stars9
-
4 stars3
-
3 stars1
-
2 stars0
-
1 star0
Opis
Jęczmień Mugi Miso + Mimasa jest wytwarzany z soi zmieszanej z jęczmieniem i charakteryzuje się słodkim smakiem, mimo że do jego przygotowania używana jest również sól morska.
Wskazanie
Jest wytwarzany z soi zmieszanej z jęczmieniem i charakteryzuje się słodkim smakiem, mimo że do jego przygotowania używa się również soli morskiej. Koji (Aspergillus oryzae) najpierw miesza się z jęczmieniem, a po sfermentowaniu wiąże się z soją. Fermentacje Mimasa mugi miso przez 18 miesięcy, zgodnie z wielowiekowymi tradycyjnymi metodami, w beczkach cedrowych w temperaturze pokojowej. Podczas fermentacji bakterie i enzymy koji są aktywowane, a aby zapobiec utlenianiu, ciężkie kamienie umieszcza się na beczkach, aby zmiażdżyć mieszaninę i oddzielić pastę miso od powietrza i przyspieszyć fermentację.
Do produkcji Mimasa mugi miso używa się wyłącznie naturalnych składników (soja niemodyfikowana genetycznie, jęczmień, woda, sól morska, skrobia ziemniaczana i nasiona koji), do uprawy których nie użyto nawozów ani innych produktów chemicznych. Rezultatem jest produkt o wyjątkowym aromacie i jakości, bardzo bogaty w składniki odżywcze. Misos, w których proces fermentacji jest przyspieszany przez ciepło, tracą te składniki odżywcze. To samo dotyczy dodawania konserwantów i barwników. Enzymy trawienne i aminokwasy znajdziemy tylko w naturalnie sfermentowanym misosie przez co najmniej ponad rok, z zastrzeżeniem wahań temperatur w poszczególnych porach roku.
Soja, główny składnik mugi miso, jest bogata w białko, ale trudna do strawienia. W miso białko sojowe rozkłada się na aminokwasy podczas fermentacji, co nie tylko ułatwia trawienie, ale także pomaga układowi trawiennemu i ponownie wypełnia florę jelitową.
Miso to najzdrowszy i najłatwiejszy sposób na przyswojenie białka sojowego. Do jego produkcji wykorzystuje się całe ziarno soi, w tym skórkę. W ten sposób miso ma dodatkową zaletę takich substancji jak saponina, kwas linolowy i lecytyna, które pomagają w rozpuszczeniu cholesterolu związanego ze ścianami krwi. Dlatego miso pomaga zapobiegać wysokiemu ciśnieniu krwi, gromadzeniu się lipidów w osoczu i udarowi. Przyczynia się również do utrzymania elastyczności naczyń krwionośnych.
Sposób przyjmowania
Zaleca się przyjmować zwłaszcza jako przyprawę do zup, pasztetów, roślin strączkowych i płatków zbożowych. Zazwyczaj dodaje się go, gdy skończyliśmy gotować danie i wyłączyliśmy ogrzewanie. Następnie rozcieńczamy małą łyżeczkę Mimasa mugi miso na porcję w zupie lub bulionie. Niech odpocznie przez kilka minut, a my możemy służyć. Możesz także przygotować pyszne pasztety, mieszając je z organicznym tahini i wodą lub jako sos do sosów.
Pamiętaj, że nie trzeba dodawać soli, ponieważ jest to już przyprawa, która ma sól. Dlatego psowanie się kosztuje dużo, ale jeśli mieszkamy w ciepłym miejscu, lepiej jest włożyć go do lodówki po otwarciu pojemnika. Będąc fermentem, nie należy go gotować, ponieważ w przeciwnym razie straciłby swoje właściwości.
Składniki
Soja niemodyfikowana genetycznie, jęczmień, woda, sól morska, skrobia ziemniaczana, nasiona koji
Tabela żywieniowa
-
Dla 100 g
-
Wartość energetyczna153 kcal
-
Tłuszcze / Lipidy5.8 g
-
Nasycone kwasy tłuszczowe1 g
-
Węglowodany / Kwasy tłuszczowe16.7 g
-
Cukry5.7 g
-
Białka11.8 g
-
Sól4 g
Szczegóły
-
Nie ma jeszcze pytań odnośnie tego artykułu.
Pytania i odpowiedzi
1 pytania
Zadaj pytanie dotyczące tego artykułu i uzyskaj odpowiedzi od licznej społeczności Naturlovers.
If you don't see it, check the spam, it may have been marked as spam.