miso jęczmienne
Oszczędzaj dzięki tym pakietom
-
Bezpieczna płatność z:
Wartości produktów
-
Vegan Nie zawiera żadnych składników pochodzenia zwierzęcego
-
Bezglutenowy Gwarantuje, że zawartość glutenu w produkcie końcowym jest równa lub mniejsza niż 20 mg / kg
-
Wegetariański Nie zawiera zwierząt, ale może zawierać produkty zwierzęce, takie jak mleko, jaja lub miód
-
Bez dodatku cukru Do produktu nie dodano żadnego cukru o właściwościach słodzących.
-
Niski poziom tłuszczu Nie zawiera więcej niż 3 g tłuszczu na 100 g w przypadku produktu stałego lub 1,5 g tłuszczu na 100 ml w przypadku produktu płynnego.
-
BIO-ECO Produkcja ekologiczna, która szanuje środowisko naturalne i jest wolna od pestycydów i GMO
Opis
Barley miso de Lima to ciemne miso z soi i jęczmienia, z dodatkiem soli morskiej, bogate w wysokiej jakości białko. Przeprowadza tradycyjną fermentację trwającą od 12 do 20 miesięcy.
Wskazanie
Miso to sfermentowana pasta sojowa, używana na Dalekim Wschodzie od ponad 1300 lat do przyprawiania potraw i znana z wysokiej jakości białka.
Miękkość jęczmienia decyduje o smaku miso jęczmiennego. Jest to najpopularniejsze miso w Japonii: ponieważ ma łagodniejszy smak i jest używane codziennie.
Sposób przyjmowania
Polecany jest do przyprawiania wszelkiego rodzaju potraw: zup, sosów, past do smarowania, dań warzywnych, gotowanych roślin strączkowych czy płatków zbożowych. Używaj miso na ciepło lub na zimno. Weź małą miskę z miso i wodą lub bulionem. Mieszaj podczas mielenia i dodaj do wybranego dania. W gorących potrawach dodaj miso pod koniec gotowania.
Warunki przechowywania
Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu i chronić przed światłem.
Składniki
Jęczmień* (39%), Soja* (26%), Woda, Sól Morska, Koji (A. Oryzae).
Certyfikat
JP-BIO-154
Tabela żywieniowa
-
Dla 100 g
-
Wartość energetyczna171 kcal
-
Tłuszcze / Lipidy4.8 g
-
Nasycone kwasy tłuszczowe0.8 g
-
Węglowodany / Kwasy tłuszczowe18 g
-
Cukry13 g
-
Błonnik pokarmowy4.5 g
-
Białka11 g
-
Sól11.7 g
Szczegóły
-
Nie ma jeszcze pytań odnośnie tego artykułu.
Pytania i odpowiedzi
Zadaj pytanie dotyczące tego artykułu i uzyskaj odpowiedzi od licznej społeczności Naturlovers.
If you don't see it, check the spam, it may have been marked as spam.