Guma ksantana
Oszczędzaj dzięki tym pakietom
-
Bezpieczna płatność z:
Wartości produktów
-
Bezglutenowy Gwarantuje, że zawartość glutenu w produkcie końcowym jest równa lub mniejsza niż 20 mg / kg
-
Bardzo dobry produkt, moja ulubiona marka używam go bardzo często do robienia patelni bezglutenowych
Tres bon produit, ma marque préférée Je l’utilise beaucoup pour faire des pans sans gluten
Tłumaczone z naturitas.fr
Zobacz oryginał -
Najlepsza jakość plus 20% więcej produktu w tej samej cenie. Używany do wypieku chleba bezglutenowego
La mejor calidad , además 20% más de producto al mismo precio. Utilizado para hacer pan sin gluten
Tłumaczone z naturitas.es
Zobacz oryginał -
Dobry produkt. Nie jest tanio, ale jest dobrze
Buen producto. No es que sea barato pero bueno
Tłumaczone z naturitas.es
Zobacz oryginał -
Używam go do moich deserów i syropów i jest niesamowity.
Lo uso para mis postres y siropes y es una pasada.
Tłumaczone z naturitas.es
Zobacz oryginał -
Idealne spoiwo do pieczywa bezglutenowego
Aglutinante ideal para pan sin gluten
Tłumaczone z naturitas.es
Zobacz oryginał
Guma ksantana opinii
Based in 5 reviews
-
5 stars4
-
4 stars1
-
3 stars0
-
2 stars0
-
1 star0
Opis
Jest to węglowodan pozyskiwany przemysłowo z dekstrozy fermentowanej przez bakterię z rodziny Xanthomonas. Występuje w postaci drobnego, lekko żółtego proszku.
Wskazanie
Guma ksantanowa jest polisacharydem o dużej zdolności uwadniania i stabilizacji płynów, dlatego znajduje zastosowanie w bardzo szerokiej gamie produktów spożywczych w piekarniach, cukierniach, lodziarniach, napojach, deserach mlecznych.
Sposób przyjmowania
Polecany do stosowania w gastronomii, stosowany w piankach, dressingach, sosach, zupach, serach topionych, hamburgerach, przepisach bezglutenowych itp. W sferyfikacjach średnia dawka to (0,3%) (3 gramy na litr płynu).
Składniki
Guma ksantanowa
Tabela żywieniowa
-
Dla 100 g
-
Wartość energetyczna335.4 kcal
-
Tłuszcze / Lipidy0 %
-
Nasycone kwasy tłuszczowe0 g
-
Węglowodany / Kwasy tłuszczowe73 %
-
Cukry0 g
-
Błonnik pokarmowy73 %
-
Białka7 %
-
Sól7.3 %
Szczegóły
-
Nie ma jeszcze pytań odnośnie tego artykułu.
Pytania i odpowiedzi
Zadaj pytanie dotyczące tego artykułu i uzyskaj odpowiedzi od licznej społeczności Naturlovers.
If you don't see it, check the spam, it may have been marked as spam.