Gomasio Bio
Oszczędzaj dzięki tym pakietom
-
Bezpieczna płatność z:
Wartości produktów
-
Vegan Nie zawiera żadnych składników pochodzenia zwierzęcego
-
Bez laktozy Wskazuje na brak laktozy, ale może zawierać śladowe ilości
-
BIO-ECO Produkcja ekologiczna, która szanuje środowisko naturalne i jest wolna od pestycydów i GMO
-
Pojemnik ze szkła Pojemnik ze szkła
-
Doskonały produkt o naprawdę dobrym smaku
Excellent produit avec vraiment un très bon goût
Tłumaczone z naturitas.fr
Zobacz oryginał -
Bardzo dobry do zdrowego przyprawiania potraw
Muy bueno para aderezar comidas de forma sana
Tłumaczone z naturitas.es
Zobacz oryginał -
Gomasio bardzo dobrze komponuje się z kością, a odrobina soli doskonale nadaje się do dressingów do sałatek, kremów...na surowo
El gomasio va muy bien para los huesos y el toque de sal es perfecto para aderezar ensaladas, cremas....en crudo
Tłumaczone z naturitas.es
Zobacz oryginał
Gomasio Bio opinii
Based in 10 reviews
-
5 stars8
-
4 stars2
-
3 stars0
-
2 stars0
-
1 star0
Opis
Gomasio z upraw ekologicznych, orzeźwiająca przyprawa otrzymywana z prażonych i rozdrobnionych nasion sezamu, zmieszanych z niewielką ilością soli.
Gomasio, czyli sól sezamowa, to japońska przyprawa na bazie nasion sezamu i soli morskiej, która dostarcza potrawom wielu składników odżywczych i wspaniałego smaku, co pozwala na ograniczenie spożycia soli i zwiększenie spożycia wapnia (potrzebuje 7,5 razy więcej niż mleko!).
Produkt wegański, organiczny, bez laktozy.
Wskazanie
Zawiera sezam.
Właściwości odżywcze
- Węglowodany: gomasio zawiera około 9% węglowodanów, z których większość to błonnik.
- Kwasy tłuszczowe: gomasium zawiera prawie połowę swojej wagi w tłuszczu, jest szczególnie bogaty w kwas linolowy ( omega-6 ) i w niewielkim stopniu w kwas alfa-linolenowy ( omega-3 ). Jest również bogaty w lecytynę, która pokrywa neurony i chroni błony wszystkich komórek w ciele.
- Białka: dzięki nasionom sezamu gomasio zawiera 20% protein o wysokiej wartości biologicznej, składających się z 15 aminokwasów, zwłaszcza metioniny (niedobór w roślinach strączkowych) i tryptofanu (prekursor serotoniny i dobry regulator układu nerwowego).
- Witaminy: Gomasio jest bogaty w witaminy z grupy B i witaminę E. Witamina E ma działanie antyoksydacyjne przeciw starzeniu. W grupie witamin z grupy B wyróżnia się zawartość witaminy B3, która jest bardzo ważna dla utrzymania dobrej kondycji skóry. Witamina B6 pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego. Również B2, ważne dla pozyskiwania i przekształcania energii.
- Minerały: gomas dostarcza dużej ilości wapnia (około 900 mg na 100 g), oprócz magnezu, miedzi, potasu, fosforu, chlorku sodu, żelaza, jodu i cynku.
- Błonnik: jest bogaty w błonnik, zwłaszcza błonnik rozpuszczalny.
Zyski
- Efekt przeciwutleniający
- Konserwacja kości
- Utrzymanie układu nerwowego
- Regulacja pasażu jelitowego: dzięki bogactwu rozpuszczalnego błonnika i dużej zawartości śluzu, gomasio może pomóc złagodzić zaparcia i problemy z trawieniem.
Sposób przyjmowania
Przyprawa ta jest stosowana jako substytut tradycyjnej soli, aby wzmocnić smak potraw. Zaleca się używać do smaku.
Warunki przechowywania
Powinien być przechowywany w chłodnym i suchym miejscu.
Składniki
Pieczony sezam i sól morska.
Certyfikat
Certyfikat ES-ECO-O25-NA Rolnictwo spoza UE
Tabela żywieniowa
-
Dla 100 g
-
Wartość energetyczna573 kcal
-
Tłuszcze / Lipidy49.7 g
-
Nasycone kwasy tłuszczowe7 g
-
Węglowodany / Kwasy tłuszczowe11.6 g
-
Cukry0.3 g
-
Błonnik pokarmowy11.8 g
-
Białka17.7 g
-
Sól8.3 mg
Szczegóły
-
Nie ma jeszcze pytań odnośnie tego artykułu.
Pytania i odpowiedzi
2 pytania
Zadaj pytanie dotyczące tego artykułu i uzyskaj odpowiedzi od licznej społeczności Naturlovers.
If you don't see it, check the spam, it may have been marked as spam.