Bezglutenowy środek teksturujący z pektyn i cytrusów
-
Bezpieczna płatność z:
Wartości produktów
-
Bezglutenowy Gwarantuje, że zawartość glutenu w produkcie końcowym jest równa lub mniejsza niż 20 mg / kg
Opis
Dayelet-free Gluten-free Pectin Citrus Texturizer składa się z naturalnych polisacharydów znajdujących się w ścianach komórek roślinnych.
Wskazanie
W wyniku industrializacji miazgi cytrusów i jabłek uzyskuje się większość pektyn, które są prezentowane w postaci brązowego proszku.
Zasadniczo są bardzo wrażliwe na trzy czynniki: pH (im wyższa kwasowość, tym większe żelowanie), cukier (od 10 do 80%) i wapń (obecność jonów wapnia, mleka itp.). Dobrze sprawdza się przy niskim pH (między 2,8 a 3,5) typowym dla owoców i sprawia, że jest niezbędny do wszelkiego rodzaju dżemów o miękkiej i elastycznej teksturze.
Sposób przyjmowania
Zaleca się rozpuścić Dayelet Pectin Citrus w zimnej wodzie, najpierw wymieszać z pozostałymi składnikami i polać na płyn blenderem. Aby obniżyć pH, możesz dodać kilka danieli Dayelet Citric Acid. Aby całkowicie się rozpuścił, podgrzej do 80-85ºC i pozwól mu ostygnąć, aż się żeluje. Jeśli wody są twarde (obecność wapnia), wymagany jest dłuższy czas ogrzewania.
Składniki
Pektyna cytrusowa, dekstroza.
Tabela żywieniowa
-
Dla
-
Węglowodany / Kwasy tłuszczowe27 %
-
Cukry27 %
-
Błonnik pokarmowy60 %
-
Białka2 %
-
Sól1.25 %
Szczegóły
-
Nie ma jeszcze pytań odnośnie tego artykułu.
Pytania i odpowiedzi
Zadaj pytanie dotyczące tego artykułu i uzyskaj odpowiedzi od licznej społeczności Naturlovers.
If you don't see it, check the spam, it may have been marked as spam.