Nasiona do kiełkowania - PORZE ORGANICZNE
Wartości produktów
-
BIO-ECO Produkcja ekologiczna, która szanuje środowisko naturalne i jest wolna od pestycydów i GMO
Opis
Nasiona do kiełkowania - Bio Leek z nasion De Bardo Por do kiełkowania, pożywne i idealne zarówno dla młodych, jak i starszych.
Wskazanie
Siew nasion, podlewanie ich, obserwowanie, jak rosną i smakowanie, to jednocześnie zjadanie „żywcem”, rozkoszowanie się zakątkiem zieleni i bycie aktorem zdrowia. De Bardo oferuje 50 odmian nasion i 14 mieszanek oraz akcesoria.
Kiełkowanie to naturalny proces wzrostu nasion, który rozwija zasoby odżywcze pokarmów roślinnych. Proces ten jest znany od czasów starożytnych i jest szeroko rozpowszechniony w różnych kulturach na całym świecie. Jest to również najbardziej opłacalny sposób na spożycie nasionka, jest prawdziwym kompendium życia - każde nasiono ma wszystko, co jest potrzebne do zrodzenia rośliny.
Dziś kiełkujące nasiona są spożywane z wielu powodów:
-Pyszne i chrupiące, są łatwe w uprawie i zajmują bardzo mało miejsca.
-Są tanie i obfite
-Umożliwiają urozmaicenie diety. Są pożywne: witaminy, pierwiastki śladowe, minerały, aminokwasy, enzymy i białka.
-Ta mnogość małych łodyg jest najpiękniejszym efektem rozjaśnienia talerza lub kanapki.
- Mogą je jeść wszyscy, młodzi i starsi.
-Mają działanie wychowawcze dla dzieci, pozwalając im nawiązać lub odnowić kontakt z naturą, stając się „ogrodnikami w domu”.
Sposób przyjmowania
Zaleca się spożywać dowolną ilość w całych lub mielonych ziarnach lub w pędach o wielkości od 3 do 4 cm.
Składniki
Nasiona pora.
-
Nie ma jeszcze pytań odnośnie tego artykułu.
Pytania i odpowiedzi
Zadaj pytanie dotyczące tego artykułu i uzyskaj odpowiedzi od licznej społeczności Naturlovers.
If you don't see it, check the spam, it may have been marked as spam.