Sok z czerwonych winogron z żelazem
Oszczędzaj dzięki tym pakietom
-
Bezpieczna płatność z:
Wartości produktów
-
Vegan Nie zawiera żadnych składników pochodzenia zwierzęcego
Opis
Rabenhorst Organiczny sok z czerwonych winogron z żelazem to sok z czerwonych winogron uzyskany w wyniku starannego przetwarzania, który zachowuje składniki odżywcze owoców.
Wskazanie
W Niemczech sok z czerwonych winogron z żelazem znany jest jako „Roter Rabenhorster”, kwintesencja specjalności Rabenhort, tradycyjnej receptury wytwarzanej od 1898 roku, o pysznym smaku, który sprzyja codziennemu spożyciu żelaza przez całą rodzinę.
Żelazo bierze udział w wielu podstawowych funkcjach organizmu, w tym w transporcie tlenu we krwi i mięśniach, wspieraniu funkcji odpornościowych i dostarczaniu energii. Czasami jednak wyłączny wkład żywnościowy może być niewystarczający.
Zapotrzebowanie na żelazo zwiększa się w sytuacjach takich jak: ciąża, laktacja, w okresie menstruacji, podczas stosowania diet wegańskich, osoby starsze i sportowcy.Sok z czerwonych winogron Rabenhorst z żelazem dostarcza żelazo w postaci glukonianu o zawartości na każde 100 ml 3,5 mg żelaza (25% RWS*).
Sposób przyjmowania
Dobrze wstrząsnąć i spożyć w ciągu 5 dni od otwarcia. Po otwarciu przechowywać w lodówce. Obecność osadu w butelce jest częścią właściwości produktu.
Środki ostrożności
Zaleca się utrzymanie zrównoważonej i zróżnicowanej diety oraz zdrowego stylu życia.
Składniki
Sok z czerwonych winogron z dodatkiem żelaza.
Tabela żywieniowa
-
Dla 100 ml
-
Wartość energetyczna75 kcal
-
Tłuszcze / Lipidy0.5 g
-
Nasycone kwasy tłuszczowe0.1 g
-
Węglowodany / Kwasy tłuszczowe18 g
-
Cukry18 g
-
Błonnik pokarmowy0.5 g
-
Białka0.5 g
-
Sól0.01 g
Szczegóły
-
Nie ma jeszcze pytań odnośnie tego artykułu.
Pytania i odpowiedzi
2 pytania
Zadaj pytanie dotyczące tego artykułu i uzyskaj odpowiedzi od licznej społeczności Naturlovers.
If you don't see it, check the spam, it may have been marked as spam.