Kawa mielona Kongo Bio
Oszczędzaj dzięki tym pakietom
-
Bezpieczna płatność z:
Wartości produktów
-
Vegan Nie zawiera żadnych składników pochodzenia zwierzęcego
-
Bezglutenowy Gwarantuje, że zawartość glutenu w produkcie końcowym jest równa lub mniejsza niż 20 mg / kg
-
Nie zawiera cukru Zawiera maksymalnie 0,5 g cukrów na 100 g
-
Bez laktozy Wskazuje na brak laktozy, ale może zawierać śladowe ilości
-
Uczciwy handel Gwarantuje sprawiedliwe traktowanie producentów, z poszanowaniem ich praw człowieka i środowiska naturalnego
-
BIO-ECO Produkcja ekologiczna, która szanuje środowisko naturalne i jest wolna od pestycydów i GMO
Opis
Gatunek arabiki jest najstarszą znaną odmianą i występuje w strefach międzyzwrotnikowych na wysokości od 500 do 2000 metrów. Delikatny i słodki smak palonych ziaren tworzy doskonałą kawę o mniejszej kwasowości niż Robusta.
Wskazanie
Jest to produkt, który może pomóc w utrzymaniu koncentracji i pamięci. Ponadto praktycznie nie dostarcza kalorii, zawiera określone mikroelementy i stanowi ważne źródło przeciwutleniaczy, które opóźniają starzenie się komórek i chronią przed mutacjami komórkowymi.
Sposób przyjmowania
Zaleca się stosować 8-10 g na filiżankę. Nie gotować. Podawaj świeżo przygotowane.
Składniki
Palona i mielona 100% arabika z dużej wysokości. Uprawiana od 1450 do 2000 m n.p.m. na kongijskich wyżynach. P
Certyfikat
FR-BIO-01 Rolnictwo Kongo.
-
Nie ma jeszcze pytań odnośnie tego artykułu.
Pytania i odpowiedzi
Zadaj pytanie dotyczące tego artykułu i uzyskaj odpowiedzi od licznej społeczności Naturlovers.
If you don't see it, check the spam, it may have been marked as spam.