Incapto Coffee
Kawa bezkofeinowa Mieszanka Szwajcarska woda Meksyk i Brazylia
69,03 zł Msrp Price 72,15 zł
Już wkrótce w ofercie
Potrzebuejsz pomocy?
TYLKO W APLIKACJI! -5% zniżki na pierwsze zamówienie. Kupon: APPLOVERS

Kawa bezkofeinowa Mieszanka Szwajcarska woda Meksyk i Brazylia

500 g
Ocena sklepu (4.70 / 5) DOSKONAŁY
Dzięki tej szwajcarskiej mieszance ziaren kawy bezkofeinowej możesz cieszyć się niewielką przyjemnością picia kawy, próbując obejść się bez minimum jej aromatu i smaku, nawet jeśli jest bezkofeinowa. Ziarna z Meksyku i Brazylii. Kofeina jest naturalnym środkiem owadobójczym rośliny. Oznacza to, że składnik wytwarza roślinę w celu obrony przed możliwymi owadami lub szkodnikami. Istnieje wiele badań wskazujących, że kofeina jest ściśle związana z wzrostem. Wysoko wyhodowane kawy muszą wytwarzać mniej kofeiny niż te wyhodowane na poziomach zbliżonych do poziomu morza; ponieważ częściej występuje owady i szkodniki na niskich wysokościach w klimacie tropikalnym. Kofeina jest naturalnym środkiem owadobójczym rośliny. Sama roślina wytwarza ją w celu obrony przed owadami. W klimacie tropikalnym, blisko morza, jest o wiele więcej owadów; Z tego powodu sama kawa generuje więcej kofeiny. Z drugiej strony w kawach na dużych wysokościach, gdzie temperatura jest niższa, owadów jest mniej, a sama kawa nie musi wytwarzać tyle kofeiny. Podsumowując, wzrost jest bezpośrednio związany z kofeiną. W odmianie Arabica z reguły kawę uprawia się na wysokości 800 metrów nad poziomem morza. Średnio kofeina odmiany Arabica wynosi 1,2%. Ponad 80% naszego asortymentu to 100% Arabika, reszta produktów ma niski procent wytrzymałości. Innymi słowy, każdy z naszych produktów jako taki ma niski poziom kofeiny. W odpornych odmianach roślina znajduje się na wysokości do 800 metrów npm Średnio kofeina tej solidnej odmiany wynosi 2,4%. Do odkażania kawy należy zawsze stosować procesy, które w większym lub mniejszym stopniu modyfikują smak i aromat kawy. Istnieją procesy wykorzystujące chemikalia, które są bardziej szkodliwe, i inne procesy, które można uznać za zdrowsze. Nie możemy jednak zapominać, że natura jest mądra i że zawsze lepiej będzie spożywać produkty tak blisko tego, co zapewnia nam natura, bez ich modyfikowania. Proces szwajcarskiej wody Proces szwajcarskiej wody to oparta na wodzie metoda ekstrakcji kofeiny wolnej od rozpuszczalników chemicznych, stosowana w tradycyjnych kawach bezkofeinowych. Etapy tego procesu są następujące: 1. Mycie i wstępne namaczanie Zielone ziarna kawy są moczone i myte tylko wodą, która je nawilża i przygotowuje ekstrakcję kofeiny. 2. Ekstrakcja Proces usuwania kofeiny rozpoczyna się od zastosowania ekstraktu z zielonej kawy o nazwie ECV w układzie filtra węglowego. ECV to woda przesycona rozpuszczalnymi składnikami kawy, z wyjątkiem kofeiny. Ziarna są przechowywane w zbiornikach ekstrakcyjnych, w których przepływa nad nimi ECV. Poszukując równowagi, kofeina zaczyna przechodzić od ziaren kawy do ECV. Skrupulatnie kontrolując czas, temperaturę i przepływ, możesz zoptymalizować siłę napędową, która usuwa kofeinę z zielonej kawy i przenosi ją do ECV. Wynikiem jest proces ekstrakcji netto, za pomocą którego eliminowana jest tylko kofeina, pozostawiając nienaruszone cechy smaku kawy zgodnie z jej pochodzeniem. 3. Filtr węglowy Proces usuwania kofeiny rozpoczyna się od zastosowania ekstraktu z zielonej kawy o nazwie ECV w układzie filtra węglowego. ECV to woda przesycona rozpuszczalnymi składnikami kawy, z wyjątkiem kofeiny. Ziarna są przechowywane w zbiornikach ekstrakcyjnych, w których przepływa nad nimi ECV. Poszukując równowagi, kofeina zaczyna przechodzić od ziaren kawy do ECV. Skrupulatnie kontrolując czas, temperaturę i przepływ, możesz zoptymalizować siłę napędową, która usuwa kofeinę z zielonej kawy i przenosi ją do ECV. Wynikiem jest proces ekstrakcji netto, za pomocą którego eliminowana jest tylko kofeina, pozostawiając nienaruszone cechy smaku kawy zgodnie z jej pochodzeniem. ECV nasycony kofeiną wpływa do filtrów węglowych, które wychwytują tylko kofeinę. Jest to proces ciągły, w którym ECV ponownie krąży od filtrów węglowych do kolumn ekstrakcyjnych, aż ziarna kawy nie będą zawierały 99,99% kofeiny. Ten proces trwa około 8–10 godzin. Gdy węgiel drzewny jest całkowicie nasycony kofeiną, jest przenoszony do pieca do regeneracji węgla drzewnego, w którym kofeina jest spalana. 4. Zakończenie Po odkofeinowaniu ziarna są usuwane ze zbiorników, w których były przechowywane, suszone, pakowane i etykietowane oraz gotowe do pieczenia. Po każdym odkofeinowaniu za pomocą Swiss Water Pprocess próbka zielonej kawy jest palona bez kofeiny, a degustacja odbywa się jednocześnie z oryginalnymi ziarnami zielonej kawy.
Zobacz opis
69,03 zł Msrp Price 72,15 zł
Już wkrótce w ofercie
Ocena sklepu (4.70 / 5) DOSKONAŁY
  • Bezpieczna płatność z:

    • mastercard
    • visa
    • maestro
    • paypal
    • google play
    • apple pay

Zwroty

Jest możliwość dokonania zwrotu produktu, jeśli nie był on używany i posiada orginalne opakowanie w ciągu 14 dni od daty dostarczenia zamównia.

Przedstawimy, krok po kroku, jak działa zwrot zamówienia:

  1. Prosimy o kontakt z naszym Działem Obsługi Klienta podając numer zamówienia.
  2. Zapakować i przygotować paczkę.
  3. Wręczyć przesyłkę kurierowi.
  4. Czekaj na zwrot pieniędzy na ten sam sposób płatności.

Jak mogę poprosić o zwrot pieniędzy?

Wartości produktów

  • Uczciwy handel
    Gwarantuje sprawiedliwe traktowanie producentów, z poszanowaniem ich praw człowieka i środowiska naturalnego
  • BIO-ECO
    Produkcja ekologiczna, która szanuje środowisko naturalne i jest wolna od pestycydów i GMO
  1. Opublikowano 22.05.2021

    Bardzo dobry smak. Idealny dla osób, które nie tolerują dobrze kofeiny.

    Muy buen sabor. Ideal para personas que no toleran bien la cafeina .

    Tłumaczone z naturitas.es

    Zobacz oryginał

Kawa bezkofeinowa Mieszanka Szwajcarska woda Meksyk i Brazylia opinii

Based in 1 review

  1. 5 stars
    1
  2. 4 stars
    0
  3. 3 stars
    0
  4. 2 stars
    0
  5. 1 star
    0

Opis

reviews (1)

Pytania i odpowiedzi (2)

Opis

Dzięki tej szwajcarskiej mieszance ziaren kawy bezkofeinowej możesz cieszyć się niewielką przyjemnością picia kawy, próbując obejść się bez minimum jej aromatu i smaku, nawet jeśli jest bezkofeinowa. Ziarna z Meksyku i Brazylii.

Kofeina jest naturalnym środkiem owadobójczym rośliny. Oznacza to, że składnik wytwarza roślinę w celu obrony przed możliwymi owadami lub szkodnikami. Istnieje wiele badań wskazujących, że kofeina jest ściśle związana z wzrostem.

Wysoko wyhodowane kawy muszą wytwarzać mniej kofeiny niż te wyhodowane na poziomach zbliżonych do poziomu morza; ponieważ częściej występuje owady i szkodniki na niskich wysokościach w klimacie tropikalnym.

Kofeina jest naturalnym środkiem owadobójczym rośliny. Sama roślina wytwarza ją w celu obrony przed owadami. W klimacie tropikalnym, blisko morza, jest o wiele więcej owadów; Z tego powodu sama kawa generuje więcej kofeiny. Z drugiej strony w kawach na dużych wysokościach, gdzie temperatura jest niższa, owadów jest mniej, a sama kawa nie musi wytwarzać tyle kofeiny. Podsumowując, wzrost jest bezpośrednio związany z kofeiną.

W odmianie Arabica z reguły kawę uprawia się na wysokości 800 metrów nad poziomem morza. Średnio kofeina odmiany Arabica wynosi 1,2%. Ponad 80% naszego asortymentu to 100% Arabika, reszta produktów ma niski procent wytrzymałości. Innymi słowy, każdy z naszych produktów jako taki ma niski poziom kofeiny.

W odpornych odmianach roślina znajduje się na wysokości do 800 metrów npm Średnio kofeina tej solidnej odmiany wynosi 2,4%.

Do odkażania kawy należy zawsze stosować procesy, które w większym lub mniejszym stopniu modyfikują smak i aromat kawy. Istnieją procesy wykorzystujące chemikalia, które są bardziej szkodliwe, i inne procesy, które można uznać za zdrowsze. Nie możemy jednak zapominać, że natura jest mądra i że zawsze lepiej będzie spożywać produkty tak blisko tego, co zapewnia nam natura, bez ich modyfikowania.

Proces szwajcarskiej wody

Proces szwajcarskiej wody to oparta na wodzie metoda ekstrakcji kofeiny wolnej od rozpuszczalników chemicznych, stosowana w tradycyjnych kawach bezkofeinowych.

Etapy tego procesu są następujące:

1. Mycie i wstępne namaczanie

Zielone ziarna kawy są moczone i myte tylko wodą, która je nawilża i przygotowuje ekstrakcję kofeiny.

2. Ekstrakcja

Proces usuwania kofeiny rozpoczyna się od zastosowania ekstraktu z zielonej kawy o nazwie ECV w układzie filtra węglowego. ECV to woda przesycona rozpuszczalnymi składnikami kawy, z wyjątkiem kofeiny. Ziarna są przechowywane w zbiornikach ekstrakcyjnych, w których przepływa nad nimi ECV. Poszukując równowagi, kofeina zaczyna przechodzić od ziaren kawy do ECV.

Skrupulatnie kontrolując czas, temperaturę i przepływ, możesz zoptymalizować siłę napędową, która usuwa kofeinę z zielonej kawy i przenosi ją do ECV.

Wynikiem jest proces ekstrakcji netto, za pomocą którego eliminowana jest tylko kofeina, pozostawiając nienaruszone cechy smaku kawy zgodnie z jej pochodzeniem.

3. Filtr węglowy

Proces usuwania kofeiny rozpoczyna się od zastosowania ekstraktu z zielonej kawy o nazwie ECV w układzie filtra węglowego. ECV to woda przesycona rozpuszczalnymi składnikami kawy, z wyjątkiem kofeiny. Ziarna są przechowywane w zbiornikach ekstrakcyjnych, w których przepływa nad nimi ECV. Poszukując równowagi, kofeina zaczyna przechodzić od ziaren kawy do ECV.

Skrupulatnie kontrolując czas, temperaturę i przepływ, możesz zoptymalizować siłę napędową, która usuwa kofeinę z zielonej kawy i przenosi ją do ECV.

Wynikiem jest proces ekstrakcji netto, za pomocą którego eliminowana jest tylko kofeina, pozostawiając nienaruszone cechy smaku kawy zgodnie z jej pochodzeniem.

ECV nasycony kofeiną wpływa do filtrów węglowych, które wychwytują tylko kofeinę. Jest to proces ciągły, w którym ECV ponownie krąży od filtrów węglowych do kolumn ekstrakcyjnych, aż ziarna kawy nie będą zawierały 99,99% kofeiny. Ten proces trwa około 8–10 godzin.

Gdy węgiel drzewny jest całkowicie nasycony kofeiną, jest przenoszony do pieca do regeneracji węgla drzewnego, w którym kofeina jest spalana.

4. Zakończenie

Po odkofeinowaniu ziarna są usuwane ze zbiorników, w których były przechowywane, suszone, pakowane i etykietowane oraz gotowe do pieczenia.

Po każdym odkofeinowaniu za pomocą Swiss Water Pprocess próbka zielonej kawy jest palona bez kofeiny, a degustacja odbywa się jednocześnie z oryginalnymi ziarnami zielonej kawy.

Wskazanie

PAŃSTWO: Meksyk i Brazylia
FINCA: Różne
WYSOKOŚĆ: 1200 metrów
PROCES: szwajcarski proces wodny
TYPOLOGIA: Specjalność
SCA: 81,25
KLASYFIKACJA: Bezkofeinowa
ODMIANA: Owocowy

Warunki przechowywania

Kawa jest bardzo delikatnym produktem . W kontakcie z powietrzem utlenia się i zaczyna tracić swoje właściwości organoleptyczne; Z tego powodu dajemy ci kilka wskazówek, które pomogą Ci lepiej:

  • Otwórz torbę dzięki łatwemu otworowi na zamek błyskawiczny. Nigdy wyżej. Po włożeniu ziaren kawy do komory super automatycznego ekspresu do ziaren kawy ponownie ostrożnie zamknij zamek błyskawiczny.
  • Nalej niezbędną ilość kawy na maksymalnie dwa dni. Kawa lepiej trzyma się w torebce z zamkniętym zamkiem błyskawicznym niż w komorze lub lejku ekspresu do kawy.
  • W przypadku braku naszych superautomatycznych ekspresów do kawy zmiel kawę, której zamierzasz użyć. Po zmieleniu kawy proces utleniania mnoży się przez piętnaście. Oznacza to, że znacznie szybciej utraci swój smak i aromat.
  • Jeśli możesz, po otwarciu torby przechowuj kawę w hermetycznie zamkniętym lub próżniowo zamkniętym pojemniku, aby miał minimalny kontakt z powietrzem i minimalizował proces utleniania. W naszej sekcji akcesoriów znajdziesz produkty specjalnie do tego zaprojektowane.
  • Nigdy nie przechowuj kawy w lodówce. To sprawi, że wilgotność kawy będzie się zmieniać, a także zmieni jej właściwości organoleptyczne. Ponadto kawa łatwo wchłania zapachy, które Cię otaczają, nie chcemy, aby nasza kawa miała nieznane aromaty lub smaki ...
  • Nigdy nie pozwól, aby słońce cię dotknęło.

Krótko mówiąc, przechowuj go w chłodnym i suchym miejscu, bez światła słonecznego, które nie dotyka powietrza

Składniki

Nuty cytrusowe i kakaowe. Aromatyczny i delikatny.

Ciało i średnia goryczka. Formuła szwajcarskiej wody, którą osiągnęliśmy, ma na celu, że biorąc ją, nie zauważasz, że bierzesz bezkofeinową i robisz to bez produktów chemicznych.

SKU: LP-0141542
BTA576YJN0H

Szczegóły

  1. Nie ma jeszcze pytań odnośnie tego artykułu.

Pytania i odpowiedzi

2 pytania

Zadaj pytanie dotyczące tego artykułu i uzyskaj odpowiedzi od licznej społeczności Naturlovers.